VluchtelingenWerk zoekt nu vrijwilligers

EIBERGEN – VluchtelingenWerk zoekt in de gemeente Berkelland nieuwe vrijwilligers om vluchtelingen op weg te helpen. Daarom is de campagne ‘Gezocht: parttime held’ van start gegaan. Vanwege de hogere instroom van vluchtelingen in ons land komen er ook in de gemeente Berkelland binnenkort nieuwe vluchtelingen wonen. Om hen goed te kunnen begeleiden hebben wij nieuwe vrijwilligers nodig.

Stel, u bent uw leven niet zeker in uw eigen land. Dan moet u vluchten. U komt aan in een land waar u niemand kent, de taal niet spreekt en de regels niet kent. De duizenden vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen vluchtelingen tijdens hun asielprocedure en helpen hen een zelfstandig bestaan op te bouwen, ook bij u in de buurt.

VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers die deze nieuwe vluchtelingen in de gemeente Berkelland willen begeleiden en hen wegwijs willen maken in de Nederlandse samenleving. De vrijwilligers helpen o.a. bij het zoeken van een huisarts, basisschool, de aanvraag van huur- en zorgtoeslag, verzekeringen afsluiten, thuisadministratie en het leren kennen van de buurt. Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Serpil Aktaran, via [email protected] of 06-13113700.

Een vluchteling vergeet zijn eerste vrijwilliger nooit. Het is zijn ‘held’. Ook u kunt een held zijn door u in te zetten voor een vluchteling. U krijgt er ook veel voor terug. U leert mensen van andere culturen kennen en doet boeiend en zinvol werk. Wij bieden begeleiding door een beroepskracht, een inwerkprogramma, een scholingsaanbod en een vrijwilligersvergoeding.

Kijk op www.parttimeheld.nl voor meer informatie. Daar kunt u ook een test doen om te zien of u geschikt bent als ‘parttime held’.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “VluchtelingenWerk zoekt nu vrijwilligers”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven