Odival: Gouden medaille voor Rowen Pieper

EIBERGEN – Afgelopen zaterdag zijn er van Odival Eibergen 5 turners naar de kwartfinale wedstrijd turnen heren geweest in Lichtenvoorde. Het kalenderjaar 2014 is bijna ten einde maar het turnseizoen 2014-2015 voor de jongens is weer begonnen in Lichtenvoorde. De wedstrijd werd georganiseerd door de vereniging Spirit “90” uit Lichtenvoorde en de KNGU District Oost en werd gehouden in sporthal Hamaland. Daar werd gestreden om de medailles die onder 156 turners verdeeld moesten worden. Geturnd werd er in de categorieën 11 tot en met 15 in het geheel  nieuwe NTS turnsysteem 2013. Voor Odival kwamen in het strijdveld: Wessel Koopman, Cas Bos, Floris Roos,  Stef Veldink en Rowen Pieper. De concurrentie was zoals gezegd enorm en de turners moesten tegen grote groepen turnen.

Wessel Koopman, Cas Bos en Floris turnden in de tweede wedstrijd  en hadden grote concurrentie in hun niveau. Wessel, Cas en Floris komen uit in Instap niveau 13 met in totaal 29 ingeschreven deelnemers. Er is door de drie turners hard getraind voor deze wedstrijd en ze hebben zich dan ook volledig ingezet om een goede klassering te bereiken. Er werd geturnd op vloer, voltige, ringen, sprong, herenbrug en rekstok. Cas Bos en Floris Roos zijn dit seizoen begonnen met wedstrijden te turnen. Floris Roos startte op vloer en was zenuwachtig voor zijn debuut op de turnvloer. Vloer ging dan ook niet zoals we gewend zijn in de trainingen in Eibergen. Maar op de andere onderdelen waren de zenuwen geheel verdwenen en werden klinkende resultaten neergezet. Floris behaalde een 9e plaats met 105.800 punten, een geweldig goed geturnde wedstrijd voor een debutant. Heel erg sterk was Floris op sprong waar hij met 18.450 punten 4e werd op 0.100 punten afstand van de nummer 1.

Cas Bos heeft ook een goede start gemaakt. Ook Cas ging op vloer niet zo goed als in de trainingen in Eibergen maar hij wist zich nog wel op te werken naar een verdienstelijke 20e plaats met een eindscore van 100.700 punten. Goede resultaten behaalde Cas op voltige en sprong met respectievelijk een 12e en 9e plaats. Wessel die vorig seizoen ook wedstrijden heeft geturnd, op niveau 14, ging dit seizoen goed van start in Lichtenvoorde. Wessel startte op vloer en werkte zijn toestellenreeks af en behaalde een 25e plaats met een totaalscore van 92.900 punten. In de derde wedstrijd turnden Stef Veldink en Rowen Pieper die uitkwamen in de niveaus Pupil 11 en Junior 11. Bij deze niveaus liggen de scores over het algemeen ook lager als bij de lagere niveaus. Rowen Pieper turnt al enkele seizoenen en turnt dit seizoen in de klasse junior 1 niveau 11. Rowen heeft een goede wedstrijd geturnd en werd 1e  met 98.700 punten totaalscore. Rekstok en sprong zijn sterke punten van Rowen.

Op Rekstok behaalde hij 18.550 punten. Stef Veldink turnt dit seizoen pupil niveau 11 en had met 18 deelnemers af te rekenen. Voltige was het toestel waar Stef het beste presteerde. Daar werd hij 8e met 15.750 punten. 1.200 punt onder de nummer 1 van dit toestel. Op sprong behaalde Stef een hoog aantal punten namelijk 18.000 wat voor deze categorie bijzonder hoog is.

Met grote inzet kun je zeker wel wat bereiken en de jongens gaan de halve finale wedstrijd op 11 april in Harderwijk volgend jaar met vertrouwen tegemoet. Daarvan zullen we u zeker op de hoogte houden in de kranten en op de website van Odival Eibergen t.w. www.odival.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven