Vuurwerkcontrole: ”Geen extra capaciteit”

EIBERGEN – Het afsteken van vuurwerk mag in Berkelland – op 31 december – ook alleen vanaf 18.00 uur. Voorgaande jaren was dat 10.00 uur. Burgemeester Joost van Oostrum laat weten dat er geen extra handjes komen om op straat te gaan controleren.  Er is geen extra capaciteit beschikbaar voor het handhaven van het nieuwe afsteekbeleid, typisch “Den Haag”, wel de regels niet het geld.” Het aantal surveillerende agenten en BOA’s van de gemeente blijft gelijk aan vorig jaar. We zijn benieuwd hoe dit gaat als er veel klachten binnenkomen… Hou NUB op 31 december op de hoogte!

Deel dit artikel:

14 gedachten over “Vuurwerkcontrole: ”Geen extra capaciteit””

  1. Na de Sint en zijn Pieten die langzaam verdwijnen uit de Nederlandsche cultuur is nu het vuurwerk aan de beurt.
    De overlast die onstaat komt niet van legaal vuurwerk maar van al het iligaal ingevoerde spul dat nog steeds overal te koop is.
    Dus zelf mijn kindertjes met hun totaal onschuldige knalerwtjes moeten wachten tot bijna bedtijd om een glimp op te vangen van het vuurwerk.
    Waar zijn we in godsnaam mee bezig in Nederland?
    En dan praten we nog niet over de winkeliers die hun pand duur hebben moeten verbouwen om aan alle richtlijnen te voldoen en die nu omzet mis gaan lopen door deze maatregel. Chapeau wederom voor Den Haag….weer een feest dat naar de kloten word geholpen!

  2. Logisch ook. De huidige regels zijn al nauwelijks goed te handhaven, laat staan nog strengere regels. Bovendien: hoe strakker de teugels, hoe groter de drang over de schreef te gaan. Het zou beter zijn om met voor- en tegenstanders tot een goed compromis te komen in plaats van klakkeloos meer verbieden.

    Het gros van de overlast en schade (75%) wordt nu veroorzaakt door reeds verboden, zwaar en illegaal buitenlands vuurwerk. Dat staat dus los van het reguliere, goedgekeurde Nederlandse consumentenvuurwerk. Een verbod op dat laatste biedt dus geen enkele oplossing tegen genoemde problematiek. De focus qua handhaving moet liggen op de aanpak van die zware, illegale knallers. Die geven schade, overlast en ongelukken. Pak dat aan, en laat de goedwillende oud & nieuw liefhebbers met rust. Gun hen die leuke dag, maar pak de herrieschoppers aan!

  3. Wordt het nu niet eens tijd om alle vuurwerk af te schaffen. Denk eens aan al die ernstige ongelukken en wat dit de maatschappij kost.

    Iedere plaats een professioneel vuurwerk met een biertent. Iedereen blij.

    Allaaf

  4. mislukt vuurpijltje

    heb je nooit vuurwerk afgestoken wat zielig zeg om te zeggen dat vuur werk afteschaffen dan schaf het bier enzo ook maar af!!

  5. Er gebeuren te veel ongelukken wat vuurwerk betreft of ze knutselen dingen in elkaar en ontploffen ieder z,n verantwoordelijkheid maar,doe het dan wel zo er geen mede burgers bij betrokken raakt en dan maar,letsel oplopen door een of andere gek die weer zoiets moet expermiteren moet met iligaal vuurwerk nou,betaal dan ook zelf de medische kosten want,daar worden mensen zoals wij weer de dupe van want,wij kopen niks maak een gezelligavond en gooi lekkere dingen in de pan en ga gezellig bij elkaar zitten en als je vuurwerk wilt zien laten de gemeente,s maar vuurwerk afsteken net als met septemberfeest dan kan het ook.Vaak wordt er al met een grote hoeveelheid alcohol ingenomen vooraf aan het nieuwe jaar dan,is het toch vragen om provblemen en dan kan je zelf weten of je naar het vuurwerk gaat of niet .Dus iedereen een duit in het zakje doen en je hebt een mooie opening van het nieuwe jaar burgemeester en gelijk een nieuwsjaars borrel drinken en klinken zijn we meteen klaar voor januari.

  6. de overlast van vuurwerk valt ook nogwel mee.en de vernielingen ook.ik denk dat er na een avondje stappen meer vernielingen zijn dan met oud en nieuw.vroeger in neede hadden we vreugdevuren liep de hele jeugd uit .denk maar aan de hoek de witte enz.de iets oudere jeugd kan zich het nogwel herinneren .de goeie oude tijd toen alles nog gevierd werd

  7. @ Mislukt vuurpijltje,

    Het is juist andersom…

    Wat dacht je van het gewone vandalisme wat het hele jaar gewoon doorgaat? Dat is 100 keer zoveel! Je moet gewoon de vandalen afschaffen,mooie zeurpiet!

  8. Mislukt vuurpijltje kan ook al niet lezen.
    Het grootste gros ongelukken gebeurt met illegaal vuurwerk en niet met het gekeurde consumenten vuurwerk dat hier te koop is.
    Ik steek al 25 jaar vuurwerk af in alle klassen en weet precies hoe ik met deze explosieven om moet gaan.
    men dient rekening te houden met de plaats waar men af gaat steken en met het calliber wat er geschoten gaat worden. daarnaast is de afstand die men houd erg belangrijk en de manier waarop het vuurwerk vast word gezet. Daarnaast dient men ook nuchter te zijn als men vuurwerk af gaat steken, je gaat immers ook niet met drank achter het stuur zitten.
    Als ieder zich aan de regels houd denk ik niet dat er overlast is of dat er iemand problemen mee heeft dat er afgestoken word.

  9. Mislukt vuurpijltje

    Er wonen ook nog normale hardwerkende mensen in NL die wel graag willen genieten van de laatste dag van het jaar. Nu ze alles afschaffen ben je ook vast blij met de regels van Den Haag. Alleen maar werken en geen ontspanning in NL
    Belasting betalen en verder je kop houden.

    Laten ze eens aan het werk gaan en niet de onschuldige (kinderen) feesten aanpakken.

  10. Ze verzinnen dus weer mooie regels om de kinderen weer een pleziertje af te nemen. Eerst het gedoe met Sinterklaas (zwartepiet) en nu mogen ze ook al geen vuurwerk overdag afsteken waar gaat het heen met dit land. En ik heb het gevoel dat dit averechts gaat werken, als ik dat hoor zo onder de jongeren reken maar niet op een rustig oud en nieuw in neede.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven