Weer fietser aangereden op fietsbaan

EIBERGEN – Op donderdagmorgen 11 december werd er op de Klaashofweg in Eibergen een fietser aangereden door een auto (op de fietsbaan). De automobiliste zag de fietser te laat. Het slachtoffer is in de ambulance behandeld. Volgens buurtbewoners is het dit jaar al de derde keer dat er hier een aanrijding plaatsvind. Op de Klaashofweg loopt een fietspad haaks over de weg heen.

Deel dit artikel:

14 gedachten over “Weer fietser aangereden op fietsbaan”

  1. En de gemeente maar volhouden dat er geen maatregelen genomen hoeven te worden “want er gebeurd toch nooit wat”.

  2. Alle kruisingen van de fietsbaan zijn gevaarlijk. Is mezelf ook al eens bijna overkomen dat ik iemand aanreed… Ook op het industrieterrein de Kiefte zeer gevaarlijk met vrachtwagens. Het is te hopen dat het bij gewonden alleen zal blijven, maar ik hou mn hart vast…

  3. alle drie overgangen zijn een ramp dus het zal ook wel niet de laatste zijn, één ding is zeker de borden werken niet

  4. Misschien is het tijd om de huidige verkeerssituatie onder de loep te nemen. Ambtenaren plannen doorgaans een periode in waarin zij bestuderen of de huidige verkeerssituatie nog bij het verkeersaanbod past. Natuurlijk kan het eens een keer voorkomen dat een bestuurder / (-ster) niet goed oplet. Dit wordt geregistreerd. Als uit de gegevens blijkt dat dit soort ongelukken echter vaker op dezelfde plek plaatsvinden, is het tijd om te starten met een inspectie. Uit het bericht hierboven blijkt dat er op de bewuste plek al vaker ongelukken hebben voorgedaan. Dit verdient nu dus meer aandacht voordat het ernstig misgaat.

  5. Mijn opa is eerder dit jaar ook al aangereden op het fietspad tijdens het oversteken met de fiets. Ik geloof daar bij de vogelenzangstraat. Wonder boven wonder had hij niets gebroken, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. Gemeente Berkelland moet hier iets aan doen, maar vertikt het.

  6. tuurlijk elk ongeval is ereen teveel.maar kijk is hoeveel fiestsers en auto”s die punten passeren per dag.dan gaat het toch nogwel?of zeg ik nu iets doms.soms is zelf een beetje beter opletten de oplossing.maar elk slachtoffer is er een teveel

  7. Ik fiets dagelijks over het fietspad en merk regelmatig dat automobilisten doorrijden omdat ze je niet zien of gewoon omdat ze niet willen stoppen. Er zou inderdaad wel iets mogen gebeuren aan deze situaties anders gebeuren er nog meer aanrijdingen.

  8. Ze schieten soms ook ineens te voorschijn, vooral ouderen met trapondersteuning die de max fietsen en de reflexen niet meer hebben. Ik kijk altijd wel als ik daar fiets, ook al heb ik voorrang.Want als fietser ben je het kwetsbaarst.

  9. Wat er ook allemaal gezegd wordt, de verkeerssituatie moet op de overgangen veiliger worden gemaakt voor de fietsers! Zelf ben ik 29 juni 2014 van mijn fiets gereden door een automobilist op de overgang aan de Vogelenzangstraat. Ook met ambulance afgevoerd met gebroken rib, gebroken jukbeen, hersenschudding, hoofdwond, kneuzingen en verwondingen. 2 maanden uit de running geweest….. Hoeveel mensen zijn al aangereden op deze overgangen en hoeveel gaan het er nog worden? Wanneer valt de eerste dode? Het zal echt niet bij de aanrijding van deze week blijven!

  10. En dan ook nog een haag voor het fietspad zetten ( Kiefteweg) zodat je niets ziet als je al je hoofd meer dan 90 graden kunt draaien als automobilist!!! Belachelijk en levens gevaarlijk.

  11. Op de vele gelijkwaardige kruisingen waar het verkeer van rechts voorrang heeft is het voor fietsers kennelijk een stuk veiliger. Misschien een veilig voornemen om als fietser dat fietspad zoveel mogelijk te mijden.

  12. Ik heb 23 jaar gebruik gemaakt van het fietspad , ook toen het nog een zandpad was van Neede naar de Kiefte..Altijd verbaasd geweest dat, bij de aanleg van de Fietsbaan, de fietsers voorrang kregen. Sinds de aanleg van de Fietsbaan 1x aangereden en meerder keren een bijna botsing.
    Al de kruisingen zijn gevaarlijk.
    Belangrijkste les:
    Als fietser moet je voorrang ‘krijgen’ en niet ‘nemen’.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven