Berkellanders en hun hobby: Erwin Heinen

Door Truus Stotteler: Erwin Heinen uit Neede heeft een grote hobby, en dat is gitaar spelen. Muziek is altijd al een passie geweest in zijn leven. Maar toen zijn 19e jarige broer overleed (die dol was op gitaar spelen) werd die band sterker en sterker. Erwin was toen 16 jaar… De gitaar van zijn broer stond na het overlijden verloren in de kamer. Zo nu en dan pakte hij het instrument en probeerde er wat op te spelen, om zo het verdriet te verwerken… Het spelen ging hem steeds beter af… Hij volgde gitaarlessen bij onder andere Raymond Nijenhuis en Jan Willem van der Kouwe.

Dagelijks speelt hij gitaar, meestal als zijn vier kinderen naar bed zijn, maar niet altijd… Hij speelt ook wel eens liedjes voor de kinderen. Erwin speelt gitaar op veel plekken… In kerken en bijvoorbeeld in gevangenissen. Hij heeft Jezus Christus leren kennen, zo zegt hij zelf,  en daardoor vind hij het spelen in kerken en gevangenissen zo waardevol. In de TBS kliniek in Oldekotte heeft hij zeven jaar als vrijwilliger tijdens kerkdiensten gespeeld. Gevangen kwamen na afloop met hem praten… Want muziek deed veel met hen

Muziek is emotie, meestal wordt ik er blij van en brengt het me terug naar momenten in het leven. Bepaalde nummers maken me ook verdrietig… Maar het allerbelangrijkste is dat ik hoop dat ik nog veel mensen blij kan maken met mijn muziek!

[nggallery id=5241]

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Berkellanders en hun hobby: Erwin Heinen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven