Ingestuurd: Inbrekers bellen ’s nachts op!

NEEDE – Ingezonden door een inwoner van Neede: ”Afgelopen week(en) hebben verschillende huishoudens in Neede midden in de nacht anonieme telefoon oproepen gekregen. Wij zelf ook om 3 uur in de nacht, vorige week van donderdag op vrijdag. Was een anoniem nummer, voordat we op konden nemen werd de verbinding verbroken. Vond het verdacht en ben rond mijn woning gaan kijken.

Er stapten net twee mannen uit een auto tegenover mijn huis. Toen ik ze met de zaklamp bescheen stapten ze snel weer in de auto en gingen er vandoor. Van twee andere buren hoorde ik dat ook zij midden in de nacht waren gebeld, een dag eerder. Gisteren vernam ik van drie anderen dat ook zij dit al hadden gehad de afgelopen week. Ik heb vorige week zelf melding gedaan bij de politie. Maar het lijkt erop dat dit bij veel meer huishoudens gebeurd.

Ze bellen dus om te kijken of je thuis bent en/of zeer vast slaapt. Als je de telefoon niet opneemt dan zullen ze waarschijnlijk proberen om binnen te komen zoals bij mij. Misschien kan NUB hier iets mee, als inwoners gewaarschuwd zijn dan maken de inbrekers minder kans.”

Nu weten we waarom wijkagent Hergert Menkhorst deze waarschuwing op zijn Twitterpagina schreef: ”Wanneer u onverwacht en op rare tijdstippen een telefoontje krijgt meld dit dan bij de politie. Verstrek geen gegevens!!!”

Update maandag 12 januari 16.15 uur:
Politie Berkelland heeft de zaak in onderzoek. Dat hebben ze zojuist aan de redactie van NUB laten weten. Ze willen duidelijk benadrukken dat mensen ’s nachts na zo’n ‘inbrekerstelefoontje’ meteen moeten bellen met de politie (0900-8844). ”Dan kunnen we meteen actie ondernemen. Je moet dan denken aan extra surveillance in de omgeving waar de melding vandaan komt.”

Deel dit artikel:

41 gedachten over “Ingestuurd: Inbrekers bellen ’s nachts op!”

  1. Geweer aanschaffen en komt het tuig bij je op bezoek, doorzeven met kogels, valt onder “bedrijfsrisico” voor dat schorem. Politie en justitie doet toch niks, ja, het slachtoffer vervolgen, is gemakkelijker vanuit de luie stoel in plaats van de straat op gaan.

  2. Ook gebeld rond 00:30 met een prive nummer. Ik heb opgepakt zonder iets te zeggen. Het was stil aan de andere kant. Er werd na een paar seconden opgehangen.

  3. ik ben vorige week woensdag 7jan. ’s nachts om 1.30uur gebeld en voordat ik de telefoon kon pakken werd er inderdaad weer opgehangen. Ik wilde terugbellen naar diegene die mij had gebeld maar het was een zg. prive nummer. Erg vervelend want je denkt altijd dat iemand ziek of in de problemen is als je zo laat gebeld wordt, dus is de schrik erg hoog als je hoort dat het toch misschien inbrekers kunnen zijn.

  4. Wij zijn vorige week van woensdag op donderdagnacht ook om 4 uur gebeld, ook anoniem ( Haverweg)

  5. wij zijn ook gebeld afgelopen week om half drie s nachts.haaksbergseweg. wij hebben een scherpe waakhond die ongewenst bezoek eerst ‘gezellig’ontvangt en vervolgens niet meer loslaat. dus, een gewaarschuwde teringlijer telt voor twee!die leest ook vást deze berichten!!!!!!!!!!!!

  6. Nou ze mogen mij bellen…wordt toch nie wakker..maar als ze dan binnen willen komen wacht er een grote mannelijke verassing van 52 kilo…en die vindt vreemde mensen nie leuk. Dus give it a try!!!!!

  7. Dat is het zelfde wat er in borculo gebeurde vrijdag avond voor de kerst dagen in de prinsesbeatrixstraat borculo iemand belde ons om 00.30uur op en zij niets handen meteen op mijn vrouw keek aar buiten en zag iemand weg lopen met een mobiel dus bij deze waren wij ook bijna aan de beurt

  8. Ook hier een nachtelijk telefoontje gehad. 2 weken geleden. Toen ik opnam was de verbinding al verbroken. Borculo

  9. Ja de telefoonnummers halen ze zo van het internet af, je hoeft maar de straatnaam en nr in te voeren en het telefoonnummer komt zo te voorschijn. Ik heb gelukkig alleen een mobiel dus daar bellen ze niet op.

  10. bezorgde bewoner

    ook wij zijn gebeld woensdagnacht om 2.45 uur en meer bewoners aan de Hoeveweg.

    bezorgde bewoner

  11. Wij zijn ook anoniem gebeld, vorige week van woensdag op donderdagnacht rond 3.00 uur. Schurinkweg Neede

  12. Hier in de straat ook gebeld om 23.30. Dachten dat 1 of ander spook t was .maar tis niet prettig. Maar ja. Opwachten mag ook niet.

  13. Ook wij zijn gebeld,’s nachts om 00.30.Heb zonder naam te noemen telefoon opgepakt, waarop METEEN verbinding werd verbroken. Parallelweg

  14. Ook wij zijn gebeld van donderdag op vrijdag nacht 12.30 je schrikt je rot ook hier zit een dame die vreemden heerlijk vind!

  15. Ook wij zijn vorige week, om 00.30
    Anoniem gebeld.Bij het opnemen heb ik geen naam genoemd , waarna de verbinding METEEN
    werd verbroken.

  16. Wanneer ik dit soort schorem in mijn huis of erf tegenkom, komen ze niet ongeschonden weg. Daar hebben we maatregelen voor. Dit is zacht uitgedrukt.

  17. zaterdag gebeld met de politie om een melding te maken. Ik werd 2 keer doorverbonden wat allemaal erg lang duurde. Een kleine half uur later nadat ik alle gegevens had doorgegeven werd er pas iemand gestuurd. Daders gevlogen!

  18. Ook wij zijn gebeld Gantvoort Neede. Donderdagnacht 9 januari, zo tegen 01.45 uur. Anoniem.
    Werd niets gezegd aan de telefoon.

  19. Ook wij werden vorige week van woensdag op donderdag om 4.22 uur met prive nummer gebeld. Kempersdijk!!!!!!!

  20. Het lijkt wel of heel Neede gebeld is.
    Ik en mijn moeder zijn vorige week ook beide ’s nachts gebeld. Centrum.

  21. het is niet de weg om iemand op te wachten met een pistool maar je zou er haast een aanschaffen voor je eigen veiligheid moet jezelf wel beschermen want een ander doet het niet

  22. martin kosterhenke

    laat die mooie inbrekers maar komen de verrassing staat al klaar ha ha ha niet klagen na de tijd

  23. Vorige week dinsdagnacht werd anoniem gebeld naar Pelkweg Eibergen, vrijwel direct na opnemen werd opgehangen.

  24. 3 Buren van mij en wij werden ook ’n aantal keer anoniem gebeld. s’ Nachts, maar ook overdag. 1e keer opgenomen & toen hingen zij direct weer op.. Vandaag weer, maar toen zei ik niks en bleef het aan de andere kant ook stil?? Al doorgegeven aan de politie door mijn buurvrouw virige week, dus ik neem aan dat ze de buurt nu nog beter in de gaten zullen gaan houden.. Ook wij als buurt zijn nu veel alerter, en het scheelt heel veel met zo’n waakse hond in huis.. 😉

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven