Noordijk genomineerd voor ‘Kern met Pit’

NOORDIJK – Zaterdag 24 januari is de het Noordijk gelukt om op basis van het te realiseren dorpshuis, met als thema “van gymzaal naar multifunctionele accommodatie” genaamd, ’t Haarhoes, een verkiesbare plaats te hebben bevochten voor de “Kern met pit” editie 2015.  De Koninklijke Nederlandsche HeideMaatschappij looft elk jaar predicaten uit van de “Kern met Pit”, voor het verbeteren van de leefomgeving. Stichting Noordijks Belang had afgelopen jaar een aanvraag ingediend bij de KNHM, deze is eind 2014 gehonoreerd.

Namens ’t Haarhoes waren Henk Groothornte en Gerbert Oonk afgereisd, onder bare winterse omstandigheden, richting Oosterhout bij Nijmegen. Zij hebben daar hun project, de aanpassing van ’t Haarhoes “van gymzaal naar multifunctionele accommodatie” toegelicht aan een vakkundige jury. Deze Jury heeft vervolgens 15 projecten in Gelderland genomineerd voor de Kern met Pit editie 2015.

Deze projecten zullen dit jaar gevolgd en begeleid worden en tegen de herfst kan de bevolking online zijn stem uitbrengen op zijn of haar project, deze punten worden opgeteld bij de punten van de vakkundige jury, om zodoende de beste “Kern van Pit” van Gelderland te worden. Zie ook de website www.kernmetpit.nl en de site www.noordijksite.nl.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Noordijk genomineerd voor ‘Kern met Pit’”

  1. wanneer zullen ze is een keer kijken naar de gebouwen in neede meer kinderen, meer toekomstvisie dan een dorp die op termijn toch de gebouwen er voor niks heeft staan ,denk aan vergrijzing en de jeugd die wegtrekt . Investeer liever in woningbouw voor de jeugd zodat je die in de dorpen houd ,in plaats dom met subsidies te gooien richting een gebouw dat over 5 jaar weer niet aan de eisen voldoet …..in mijn ogen kapitaalvernietiging ….

  2. Het is niet tegeloven gebeurd er eindelijk iets positiefs in Noordijk is er meteen weer zo’n Nedenaar die Komentaar heeft, doe eerst wat aan de woningleegstand en de leegstaande winkels in neede voor je wat zegt over een ander. NEEDE IK ZEG NEEEEEE

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven