SaxYOn speelt op 23 januari in Borculo

BORCULO – Onder de oude balken in de voormalige gemeenteschuur wordt op vrijdag 23 januari een concert gegeven door SaxYOn. Dit sprankelende duo, bestaande uit de twee jonge musici Ellen Zijm (accordeon) en Marijke Schröer (saxofoons) besloten in 2013 de ongekende mogelijkheden op te zoeken van de unieke en erg buitengewone combinatie van de instrumenten saxofoon en accordeon. Deze zoektocht leverde hen al veel bijzonder en origineel repertoire op.

In de Weemhof spelen zij op 23 januari muziek van Pedro Iturralde, Leos Janacék, Modest Moessorgski en Jacob te Veldhuis. Een programma dat een reis door de tijd en door de wereld garandeert. Naast het klassieke schilderijenkabinet van Moessorgski worden er Spaanse, meer Jazz georiënteerde stukken gespeeld en moderne muziek van de Nederlandse Jacob te Veldhuis. De combinatie van beide instrumenten is bijzonder, ze kunnen fantastisch harmoniëren en toch hun eigenzinnig karakter behouden

Kaarten voor het concert zijn te bestellen voor € 12,50 via [email protected].  Ellen Zijm begon haar studie bij Egbert Spelde, docent aan het ArtEZconservatorium te Enschede en studeerde daarna bij Stefan Hussong aan de Hochschule für Musik Würzburg, waar zij in november 2013 met een 10 afstudeerde. Zij remplaceerde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Asko/Schönberg Ensemble en speelde bij HollandOpera, Insomnio en Stracc.

Marijke Schröer begon vanuit Ruurlo, op haar 17e haar bachelor conservatoriumstudie bij Peter Stam aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Tijdens deze opleiding werd zij al uitgenodigd deel te nemen aan belangrijke internationale competities; zoals Hülsta Woodwinds in Münster en de TIM (Torneo Internazionale di Musica) te Verona.

Na haar eindexamen, dat beoordeeld werd als Cum Laude, vervolgde zij haar master aan het Conservatorium van Amsterdam bij gerenommeerd docent Arno Bornkamp, waar ze in juni 2011 met succes haar ‘Master of Music titel’ behaalde.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven