Ten Brinke wil Lidl in Eibergen bouwen

EIBERGEN – Nu kunnen we eindelijk een einde maken aan geruchten. De plannen voor de Lidl in Eibergen zijn nu definitief. Vastgoedontwikkelaar Ten Brinke heeft bij de gemeente Berkelland een vergunning aangevraagd voor de bouw van supermarkt Lidl. Die moet komen aan de J.W. Hagemanstraat (voorheen IIiohan). De panden J.W. Hagemanstraat 9 (voorheen 123PC Center) en 11 (Shoarma Pizzeria Grillroom Napoli) zijn door Ten Brinke aangekocht voor de aanleg van een inrit en parkeerplaatsen. Binnenkort buigt de gemeente zich over het verlenen van de vergunning.

Deel dit artikel:

24 gedachten over “Ten Brinke wil Lidl in Eibergen bouwen”

  1. Nog meer oude pander weg. Jammer, het centrum ziet er nu al niet meer uit door die voormalige sloopburgemeesters.

  2. willem hendriks

    Het moet toch niet gekker worden..vier supermarkten in een plaats als eibergen…naar mijn bescheiden mening gaat dit ten koste van onze EIGEN lokale ondernemers in alle branches!!

  3. Aan ike, het pand is al jaren weg en tis nu een zooitje tis juist goed dat er nu eindelijk wat gebouwd word daar.

  4. hallo Jarno,

    Wat is de betekenis van ’tis’?
    Of bedoelt U ‘het is’ jarno?
    Kwestie van niet goed ingeburgerd?

    Mvg

  5. Jammer dat er om dit mogelijk te maken weer een aantal historische panden moeten wijken. Laten ze in iedergeval de aanblik van de gevels behouden!

  6. 4 supermarkten lijkt me wat veel voor eibergen. Laat de gemeente bij de beoordeling eens goed kijken wat de gevolgen zullen zijn voor Eibergen. Afkeuren dus

  7. Mag hopen dat de gemeente weet wat die doet, niemand zit te wachten op nog een supermarkt in een krimpende economie. Het wordt tijd voor een visie gemeente, wat te doen met Eibergen , Neede , Borculo en Ruurlo.

  8. @willem Hendriks: 4 supermarkten in een plaats als Eibergen is procentueel minder dan 3 supermarkten in een plaats als Borculo, wat wil je ermee zeggen?

    Daarnaast denk ik dat dit vooral tot gevolg heeft dat veel mensen niet meer naar andere dorpen rijden en dat zou ook voor de EIGEN ondernemers gunstig kunnen uitpakken.

  9. @ Robert

    De Plus gaat geen bezwaren meer maken. Die hadden ze eerst gemaakt, maar die hebben ze nu (volgens mij vorige week) ingetrokken. Die Lidl komt er nu gewoon.

  10. vroeger hadden we 5 supermarkten te weten edah in kluivergang de boer op zwikkelaars plein meermarkt beltrumseweg c1000 brink en plus aan de hagemanstraat
    dus waarom geen lidl in eibergen. lidl je bent duizend maal welkom in eibergen. Zijn we eindelijk van deze rotzooi op deze plek af. want het ziet er niet uit..al dat onkruid

  11. Waanzin !
    In Neede en Groenlo is al een Lidl !
    Pizzeria Napoli moet blijven , veel belangrijker dan deze onzin.

  12. maar Robert, de Plus heeft dit al heel lang tegen gehouden. De koek is op en de Lidl komt er, let maar op. Ik denk dat de raad zich het meeste gaat buigen over de in en uitrit ervan en niet of er een Lidl moet komen. Ik juich dit toe.

  13. het is hoog nodig tijd dat ze beginnen met Lidl en laat Aldi ook maar komen , want het wordt volgend jaar druk , 750 inwoners erbij in rekken die allemaal minimaal 5 jaar komen shoppen in eibergen

  14. waanzin ten top dit.gaat zeker een ander supemarkt de kop kosten.en lidl is echt niet zo goedkoop hoor en de aldi al helemaal niet.als je voor de huismerken gaat en wat daaronder zit zul je zien dat je in de winkels die eral zijn goedkoper uit bent dan bij de lidl of aldi.maar als ik de reacties zo lees kun je beter een lidl of aldi in rekken openen.

  15. hopelijk wordt er met dezelfde voortvarendheid gebouwd als in Borculo bij Campina
    Zijn we eindelijk van die kale plek rotzooi plek af.
    En een Lidl of Aldi had er in Eibergen al 30 jaar moeten zijn

  16. Heel fijn dat er ook een goedkope winkel komt. Dit een heel andere winkel dan AH, Plus en Jumbo. Kijk eens hoeveel mensen erbij de Aldi en Lidl in andere plaatsen zijn uit Eibergen.

  17. Ik ben heel blij met een Lidl; dit zal zeker niet ten nadele, maar veel meer ten voordele van de bestaande middenstand zijn. Kijk nog maar eens terug naar de kwakkelende winkelstand in Groenlo, die tijdenlang een Hema wisten te weren – en vergelijk dat met Eibergen.

  18. Huub dertig jaar geleden was er in Eibergen volgens mij een Aldi, in het pand waar nu VE wonen zit.

  19. tafeltje dekje

    Hallo lezers,
    als eerste zal ik proberen geen fouten te maken dan ben ik gelijk van dat gezeur af.
    Mijn vraag is waarom maken ze de winkel huren in Eibergen niet gewoon goedkoper zoals er in Groenlo gebeurd, daar kunnen nu wel nieuwe zelfstandigen vestigen. En dat er nu een Lidl komt prima als het dan maar wel een modernere komt, net zo als in Winterswijk met meer keus dan de standaard keuze zoals in de andere winkels, dan gaan we er op vooruit.. Anders laat het dan maar weg blijven. En inderdaad de geveltjes moeten gehand haaf blijven als dit kan..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven