Eibergen maakt zich op voor carnaval

EIBERGEN – Ook dit jaar zal het carnaval in Rott’ngat niet onopgemerkt voorbij gaan. De Hoogheden van ECG de Waterrot’n gaan een aantrekkelijk en afwisselende periode tegemoet. Het hoogtepunt is natuurlijk weer de optocht op zaterdag 14 februari. Direct voor aanvang van de optocht zal op het Zwikkelaarsplein om 14.00 uur door de burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, de stadsleutel aan Prins Hans en Adjudant Wim worden overhandigd. Na de start van de optocht begint er bij de residentie van de Waterrot’n, zalencentrum de Klok, het kindercarnaval met DJ Bacchie. Als de wagens van de optocht binnen zijn wordt het feest in volle glorie voortgezet, waarbij de deelnemers aan de optocht met spanning de prijsuitreiking afwachten.

Naast het bezoek aan de wagenbouwers hebben de hoogheden Prins Hans, Adjudant Wim, Jeugdprins Jasper, Jeugdadjudant Jeroen, de prinsessen en hun gevolg een druk weekend voor de boeg. Er worden bezoeken gebracht bij de kinderen van de Regenboog, maar ook bij de ouderen in de Meergaarden. Daarnaast worden de verschillende festiviteiten bezocht bij de zusterverenigingen de Hookers, Bacchus en de Maispotters. Dinsdagmiddag zijn ze, vanaf 14.00 uur bij zalencentrum de Klok, gastheer tijdens de jaarlijkse seniorenmiddag met een aantrekkelijk programma en natuurlijk de traditionele verloting met de prijzen voor een bedrag van gratis winkelen bij één van de Eibergse supermarkten.

Dinsdagavond is de traditionele sluitingsavond bij de Klok, waarbij ook de zusterverenigingen aanwezig zullen zijn. Aan het eind van de avond, is de verantwoording van Prins Hans en Adjudant Wim weer voorbij en wordt de stadsleutel weer terug gegeven aan de vertegenwoordiger van gemeente Berkelland. Tijdens deze officiële handeling wordt er door de Presidenten van de vereniging op  ludieke wijze terug gekeken op dit carnavalsseizoen.

Zaterdag 21 februari worden de prijswinnaars van het gratis winkelen door de verschillende hoogheden van huis gehaald. Na de officiële ontvangst wordt één van de supermarkten bezocht waar de prijswinnaars voor een bedrag gratis hun boodschappen kunnen doen. Aansluitend gaat men terug waarbij gezellig kan worden nagekeuveld met een drankje en een hapje.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Eibergen maakt zich op voor carnaval”

  1. Ik vind het erg jammer dat de wagens niet meer de oude route vervolgen en langs de meergaarden rijden. Hierdoor kunnen deze mensen wie niet mobiel genoeg zijn om de optocht met de mooie wagens te zien.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven