Grote evenementen krijgen 26.000 euro

EIBERGEN – De bloemencorso’s in Beltrum en Rekken, kunst- en cultuurfestival Barticamp, de grote carnavalsoptocht in Neede, de Braderie tijdens de Reurlse Pompdagen, het Achterhoeks Streekfestival in Eibergen en de Nationale Jammarkt in Neede krijgen dit jaar een subsidie van de gemeente Berkelland vanwege hun grote toeristische aantrekkingskracht. Ook de carnavalsoptochten in Eibergen en Rietmolen, de Taptoe in Borculo en de Kunstroute van de Stichting Kijk op Kunst krijgen een evenementensubsidie. De gemeente ondersteunt verder 23 buurt- en dorpsfeesten in Berkelland met een waarderingssubsidie. Deze festiviteiten vindt de gemeente belangrijk voor de sociale samenhang in de kernen.

Jaarlijks stelt de gemeente Berkelland subsidie beschikbaar voor kleinschalige activiteiten die de sociale samenhang in de kernen bevorderen, maar ook voor grote evenementen die een belangrijke toeristische trekker voor Berkelland zijn. Vorig jaar zijn er in totaal veertig subsidieaanvragen ingediend. Vijf aanvragen van kleine festiviteiten en een aanvraag voor een groot evenement heeft de gemeente niet gehonoreerd, omdat ze niet voldoen aan de voorwaarden.

Voor grote evenementen is voor 2015 een bedrag van 26.000 euro beschikbaar. Aan de bloemencorso’s wordt een subsidie toegekend van 5.000 euro. Barticamp ontvangt een subsidie van 4205 euro. De grote carnavalsoptocht in Neede ontvangt een subsidie van 2780 euro  ontvangen. Aan de Jammarkt, het Achterhoeks Streekfestival en de Braderie tijdens de Reurlse Pompdagen wordt een subsidie toegekend van 2.500 euro. Voor de carnavalsoptochten in Eibergen en Rietmolen, de Taptoe en de Kunstroute wordt een subsidie van 378 euro beschikbaar gesteld.

Voor kleinschalige activiteiten is voor 2015 een bedrag van 7.100 euro beschikbaar. Dit bedrag is verdeeld onder 23 aanvragers die met hun activiteit bijdragen aan de sociale samenhang in een Berkellandse kern. Dat doen ze via buurt- en/of dorpsfeesten, de carnavalsoptochten of een muziekavond. De activiteit moet gericht zijn op een Berkellandse kern en toegankelijk en aantrekkelijk zijn voor iedereen uit de kern waar het feest gehouden wordt. Uit dit budget worden ook de 4 mei herdenkingen in de vier grote kernen bekostigd.

Voor 2016 kunnen organisatoren weer in dit najaar een subsidieaanvraag voor evenementen en festiviteiten indienen bij de gemeente. Dat kan tot 1 oktober 2015. In de maanden augustus/september verschijnt in het gemeentekatern BerkelBericht en op www.gemeenteberkelland.nl een publicatie.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Grote evenementen krijgen 26.000 euro”

  1. Subsidie voor een carnavals optocht ?? En en de paasvuren overslaan ??
    Wie bepaald deze subsidie eigenlijk ? Hebben de burgers ook nog inspraak ??

  2. P. Aashaas, wel degelijk verschil tussen een optocht en een fikkie. Een optocht heeft regionale aandacht een fikkie maar een klein handje vol. Neede heeft gemiddeld langs de route pak hem beet 25000 man, waar het paasvuur van Eibergen keer 1000 man trekt. Daarbij komt, dat gebleken is, dat een paasvuur wel goedkoop kan worden neer gezet en bij een optocht wel meer bij komt kijken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven