Mannenkoor houdt uniek dubbelconcert

eibergsmannenkoor001EIBERGEN – Het Eibergs Mannenkoor, onder leiding van Wim Ruessink met pianobegeleiding van Jeroen Twisk, geven op 7 maart in de Oude Mattheus een dubbelconcert met het Overijssels Russisch Vrouwenkoor “Radujsja” uit Almelo. Het E.M.K. heeft naast veel ander repertoire ook liederen uit de Russisch Orthodoxe rite. In de loop van hun 80-jarig bestaan is dit ook vaak in diverse concerten te beluisteren geweest. Juist de combinatie met het Overijssels Russisch Vrouwenkoor is een uitstekende manier om zo gezamenlijk dit repertoire ten gehore te brengen.

Aanvang van dit concert: 19.30 uur. Kaarten á € 10.00 verkrijgbaar bij de leden, bij de VVV of via de website Eibergs Mannenkoor.  Aan de kerk €  12.50. Op 18 april geeft het Russisch Vrouwenkoor “Radujsja”  ook een dubbelconcert met het Eibergs Mannenkoor in  de “Grote Kerk” in Almelo. Aanvang van dit concert: 19.30 uur. Het Overijssels Russisch Vrouwenkoor Radujsja zingt Russisch-orthodoxe liederen. Deze liederen met oud-Russische teksten zijn gebaseerd op de Byzantijnse liturgie en worden volgens de traditie zonder begeleiding gezongen. Ook heeft het koor Russische volksliederen op het programma staan.

Het vierstemmig koor bestaat uit 30 vrouwen en heeft de afgelopen jaren opgetreden op verschillende plaatsen in Overijssel. Radujsja is het Russische woord voor “ wees blij” en dat weten de koorleden onder leiding van dirigente Adelya Malikov goed over te brengen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven