Optocht in Eibergen blijft maar groeien

EIBERGEN – Zaterdag 14 februari is het weer zover. Dan maakt carnavalsvierend Eibergen zich op voor de start van de 45e optocht. Hoewel Eibergen zich niet wil meten met de omliggende plaatsen heeft de organisatie stichting Carnaval Eibergen veel opgaven van wagens ontvangen. Er zijn dit jaar zelfs meer inschrijvingen binnen van loopgroepen en praalwagens. Zelfs de deelname van het aantal scholen is uitgebreid. Totaal zijn er rond de zevenhonderd personen die actief aan de optocht deelnemen. De optocht gaat om 14.11 uur van start vanaf het Zwikkelaarsplein waar een grote podiumwagen staat opgesteld. Vanaf 13.45 uur zal het dweilorkest de Bellebloazers het aanwezige publiek opwarmen met hun muzikale klanken. Aansluitend zal om 14.00 uur door burgemeester Joost van Oostrum de sleutel officieel worden overgedragen aan stadsprins Hansans die het “Rottengat” tijdens de carnavalsperiode zal regeren samen met zijn adjudant Wim en de prinsessen Alieta en Betsie.

Ondersteuning krijgen deze hoogheden van jeugdprins Jasper en jeugdadjudant Jeroen. Na de overige plichtplegingen zal het startsein voor de optocht worden gegeven door de burgemeester van Berkelland. Dan  zullen de diverse wagens en groepen in een bonte colonne door Eibergen trekken. Er zijn ruim 30 wagens en loopgroepen. Deelnemers uit de omliggende plaatsen beginnen de Eibergse optocht te waarderen.

Ze komen uit Neede, Ruurlo, Beltrum, Rietmolen, Lievelde en natuurlijk uit Eibergen. De Eibergse Communicatievereniging, ECV, zal proberen alles in goede banen te leiden. Voorzitter, Ronny ter Haar is met recht trots op deze optocht; “Samen met onze groep vrijwilligers blijkt het nog steeds mogelijk om de enigste optocht van Eibergen op straat te krijgen. Hoewel dit jaar erg moeilijk is om financieel de eindjes aan elkaar te knopen, lukt het denk ik ook deze keer weer. We hopen dat ondanks de krappe financiën het ook in de toekomst mogelijk zal zijn om de enigste, nog in Eibergen lopende optocht, te kunnen realiseren.”

Als de optocht is vertrokken vanaf het Zwikkelaarsplein is er bij zalencentrum “de Klok” het jaarlijkse kindercarnaval. Vanaf dat moment is er voor hen volop ruimte om op de muziek van DJ Bachie uit hun bol te gaan. Na afloop van de optocht start het grote carnavalsfeest bij de Klok. Naast DJ Bachie is de muzikale leiding in handen van de liveband Weekend. Met deze combinatie van Band en DJ belooft het weer een geweldig non-stop feest te worden.

De prijsuitreiking van de optocht is rond 18.00 uur. Als publieksprijs is er voor de winnaar “de Grootste beker” (bijna 2 mtr. hoog) uit de regio beschikbaar, n.l. een replica van de Eibergse Watertoren die afgelopen jaar werd gewonnen door de Old Timers.

De route loopt net als voorgaande jaren vanaf het Zwikkelaarsplein, Laagte, Kerkstraat via rotonde Nieuwstraat, langs de Rabobank, J.W. Hagemanstraat, Brink en via de Grotestraat weer terug.

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Optocht in Eibergen blijft maar groeien”

  1. Met dank aan de vele Needse carnavalwagens die in Eibergen hun carnavalwagens komen testen 1dag voor de grootste carnaval optocht van de Achterhoek

  2. @veerle
    Het gaat in Berkelland niet om de grootste maar om de gezelligste en daarvoor komen ze in Eibergen

  3. het is ook leuk dat mensen die beter plekken kunnen vinden niet in Eibergen staan te kijken, daar word het gezelliger van

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven