Paasvuur blijft toch gewoon branden

EIBERGEN – ”De vlam er in!” Zo denkt Stichting Ondernemend Eibergen er over. De stichting, die sinds 3 jaar -na een noodoproep van Hans Pelle- het Eibergse paasvuur organiseert, is gisteren bij elkaar geweest om te overleggen over het wel en wee van dit jaarlijks cultureel gebeuren. “Het is te simpel om te zeggen, we doen het niet meer, we doven de vlam. Maar we zijn dicht bij een oplossing om het paasvuur jaarlijks te laten branden en daar gaan we dan ook voor”, aldus Paul klein Goldewijk van de stichting.

“Daar zijn wij ondernemers voor, we denken in oplossingen, niet in problemen. We hebben eerst gemeend in te moeten zetten op vrijwilligers en een subsidiegarantie van de gemeente, maar dit plan blijkt nu niet haalbaar. Hans Pelle informeerde hier eerder al over. Daarom treedt een ander scenario in werking; we hebben ons zelf ten doel gesteld dat wij als stichting jaarlijks gaan zorgen voor financiën, beveiliging en vergunning. Vervolgens willen wij de V.A.N. Berkel & Slinge laten doen waar zij goed in zijn; de organisatie van alles wat direct met het paasvuur bouwen zelf heeft te maken. Dus hout in ontvangst nemen, stapelen, laten branden, opstoken, afvoeren stookresten en de Maat weer netjes achterlaten. De V.A.N. heeft hier jarenlange ervaring mee en een betere partij kunnen wij ons niet wensen. Samen met de VAN proberen we wel enkele vrijwilligers extra in te zetten voor enkele klussen rondom het paasvuur”.

Om de financiën sluitend te krijgen, gaat de stichting een donateursactie houden. De komende weken worden bedrijven in Eibergen daarvoor benaderd. Grote tegenprestaties worden deze bedrijven niet geboden, soberheid is nl troef, maar met een stukje gemeenschapszin is er het geloof de boel vlot te kunnen trekken. Op 1e paasdag krijgen bezoekers de mogelijkheid om zelf particulier donateur te worden. En dat voor € 5,00 ; € 7,50 of € 10,00 per jaar. Bezoekers die een donateurskaart ingevuld inleveren bij de tent, krijgen per direct de door hun betaalde entree terug. Daarbij wel de opmerking dat het streven is om de entree in de toekomst zo snel mogelijk te kunnen laten vervallen. Bij de inzameldagen op 6 zaterdagen van 21 februari tot en met en met 28 maart  tussen 9.00 en 16.00  uur is er ook een leuke donateursactie. Besluit men bij het storten om jaarlijks donateur te worden, dan is het storten van de eerste 2 kuub gratis en krijgt men symbolisch één euro voor de entree van 2015 terug.

Ruud Brinkers van de stichting vult aan: “Wij denken dat het paasvuur van Eibergen gaat branden als vanouds. Het ligt niet in onze intentie om er een commercieel groot gebeuren van te maken; het samenkomen van veel (oud) Eibergenaren rondom het paasvuur met een klein stukje muziek en de mogelijkheid van een consumptie is al mooi genoeg. Dit jaarlijkse culturele erfgoed mag in de toekomst niet opbranden en we hopen dat veel Eibergenaren en ondernemers er net zo over denken”.

Eerdere bericht: Hans Pelle stapt uit organisatie paasvuur

Deel dit artikel:

12 gedachten over “Paasvuur blijft toch gewoon branden”

  1. goed plan gaat nu ook goed komen zeker nu pelle eruit is top van de ondernemers om door te gaan

  2. Wat is er nu wezenlijk veranderd ?? Er ontbreekt nog steeds geld en vrijwilligers. En wat te denken van hout ?

  3. Roy, ga zelf helpen, dat gaat het vast wat worden!!!!

    Succes organisatie.

    Klasse dat jullie proberen om het paasvuur te behouden, fijn voor heel veel mensen.

  4. @ roy

    Begrijp niet waarom mensen altijd negatief moeten reageren op iets dat op zich positief nieuws is. Waar haal je die verwachting vandaan? Het lijkt me eerder dat jouw opmerking niet de moeite waard is. Of gun je Eibergen gewoon niet een groot paasvuur? Wees dan zo eerlijk en zeg dat dan in plaats van wat je nu zegt.

  5. Ik weiger te betalen voor een vuurtje, ik ga dus alweer niet kijken. Paasvuur wel en kerstbomen niet in de fik?
    Nee laat maar.

  6. Paul, blijf lekker thuis en laat andere mensen wel van een mooi paasvuur genieten. Zet de verwarming op nul, zit je lekker in de kou, maar kost het niet wat.

  7. komen altijd de zelfde die staan bij de bier kar met de rug naar het geweldige paasvuurtje toe .echt top in eibergen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven