Repair Café Borculo naar nieuwe locatie

BORCULO – Het Repair Café Borculo verhuist per 11 februari naar ‘De Schuur’, onderdeel van eetcafé De Hoeksteen in Borculo. De Schuur is eigendom van de familie Ebbers bekend van café & cafetaria De Hoeksteen. Bart en Toon Ebbers waren direct enthousiast toen coördinator en initiatiefnemer van het Repair Café Borculo (Wijnand Bleumink) kwam met het verzoek het Repair Café Borculo onderdak te bieden, nadat er plotseling geen mogelijkheid meer werd geboden op de vorige locatie (Het Hof).

Wijnand Bleumink: ”De Schuur is een prachtige locatie voor ons. Goed bereikbaar, parkeergelegenheid voor de deur, prima toegankelijk voor iedereen.” Het Repair Café Borculo is een vrijwilligersorganisatie welke zonder winstoogmerk spullen en kleding repareert voor alle inwoners van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar en met name bedoeld voor hen die dat zelf niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. Eventuele nieuwe of vervangende onderdelen worden tegen kostprijs berekend. Een vrije gift als blijk van waardering is daarentegen meer dan welkom. Hiervan wordt ondermeer het nodige reparatiemateriaal en gereedschappen aangeschaft. Huishoudelijke, audio & video apparaten, lampen, stofzuigers, en kleding is de hoofdmoot van de aangeboden reparatieverzoeken. Ook kunnen horloges worden voorzien van nieuwe batterijtjes en horlogebanden, ook metalen banden, kunnen passend worden gemaakt.

Een team van enthousiaste en vakkundige vrijwilligers spannen zich in om de aangeboden items te repareren. De bezoekers van het Repair Café kunnen tijdens de reparaties tegen een gereduceerd bedrag een kop verse koffie of thee gebruiken, meekijken met de reparaties en advies vragen. Inmiddels heeft Repair Café Borculo in haar prille bestaan (sinds oktober 2014) in vier woensdagmiddagen al ruim 80 bezoekers mogen verwelkomen en meer dan 80% hiervan ging huiswaarts met een gerepareerd apparaat of herstelde kleding. De Schuur is gelegen tussen cafetaria De Hoeksteen en slijterij Ter Buurkes aan de Steenstraat in Borculo. Het Repair Café Borculo is elke 2e woensdag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur.

Het eerstvolgende Repair Café is op 11 februari. Plaats van handeling: De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, 7271 BN Borculo. Voor meer informatie email:  [email protected] of telefonisch: 06-57 977 625.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven