Struinen met Truus: Varkens in Ruurlo ploegen weiland om

Fotograaf Truus Stotteler neemt de kijkers en lezers van Nieuwsuitberkelland.nl weer mee naar de mooiste plekjes van Berkelland. Vandaag 3 februari was ze in Ruurlo te vinden… ”Vanmiddag kwam ik deze groep varkens tegen in de buurt van het Ruurlose Broek. Een prachtig gezicht! De varkens vonden het heerlijk om door het water te baggeren, en zoals je ziet, hebben ze bijna de hele wei al omgeploegd met hun neuzen. Oja, ’s nachts hebben ze een mooie slaapplek…”

Foto’s Truus Stotteler:
[nggallery id=5294]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Struinen met Truus: Varkens in Ruurlo ploegen weiland om”

  1. Oja,

    Recente ontwikkelingen
    Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Ruurlosebroek
    Volgens bewoners van het Ruurlosebroek is er in het gebied geen plaats voor intensieve veehouderij. Ze dienden in 2008 bij de gemeente Berkelland een gezamenlijk bezwaarschrift in tegen de conceptversie Ruimtelijke Visie Landbouwontwikkelingsgebieden (LOG’s). De visie bevat zoeklocaties voor nieuwe intensieve veehouderijen in het Ruurlosebroek. Volgens een rapport van de bewoners beperken deze de groeimogelijkheden van de bedrijven die er nu al zijn, zorgt het voor waardedaling van de woningen en gaan natuur en landschap er op achteruit door meer wegen en verkeer. Voor nadere informatie zie de site van de Werkgroep LOG Ruurlosebroek. Achtergrondinformatie over de eind 2010 vastgestelde bestemmingsplannen m.b.t. de LOG’s Mariënvelde en Ruurlosebroek (voor zover gelegen in de gemeente Oost Gelre).

    Broek weer even een moeras
    Eind augustus 2010 was het Ruurlosebroek weer even het moerassige gebied dat het oorspronkelijk was. Volgens wetenschappers komt het maar eens in de 3000 jaar voor dat er zo veel regen in zo’n korte tijd valt als toen. Ook volgens het waterschap wss het een uitzonderlijke situatie en gaan de moerassige tijden van vroeger in dit gebied niet terugkeren. Filmpje wateroverlast Ruurlosebroek eind augustus 2010.

    http://www.plaatsengids.nl/ruurlosebroek

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven