”Waar moet het Berkelcentrum komen?”

EIBERGEN – Zowel in Duitsland als Nederland klinkt in allerlei overlegorganen steeds de roep om een centrum van waaruit allerlei activiteiten langs de Berkel kunnen worden gecoördineerd. Marke Mallem heeft in de media onder andere de Villa Smits als mogelijke plek voor een Berkelcentrum genoemd. Maar ook andere gebouwen, zoals de Kastanjefabriek (Gemavo) zouden daarvoor in aanmerking kunnen komen.  Rob Stevens (secretaris Marke Mallem): ”Over zo’n centrum in Eibergen zouden we graag met Eibergenaren van gedachten willen wisselen. Daarom organiseert Marke Mallem een avond om hierover te brainstormen en van gedachten te wisselen.” Dat vindt plaats donderdag 5 februari om 20.00 uur in zalencentrum De Huve te Eibergen. ”De betrokkenheid van Marke Mallem bij ontwikkelingen langs de Berkel heeft er toe geleid dat wij kennis hebben van diverse activiteiten die langs de Berkel (van Billerbeck tot Zutphen zouden kunnen) worden ontplooid.”

”Wij denken dan aan de voorbereiding op de nieuwe Berkelvisie van de 3e Berkelcompagnie, het educatieve traject dat op Duits grondgebied langs de Berkel wordt uitgerold, maar ook aan de nog niet commerciële uitbating van de Berkelroutes. Van Duitse kant wordt ook ingezet op grensoverschrijdende initiatieven met als effect dat door het internationale karakter Europese subsidies binnen handbereik komen. In het centrum kan aandacht besteed worden aan erfgoed, toerisme, recreatie, educatie, energie, historie en geschiedenis, kunst, cultuur, museum, archief, oude – en nieuwe films.  Alles met betrekking tot de Berkel en dan over de gehele lengte.”

”Centraal op die avond zal staan of wij samen bestuurskracht kunnen mobiliseren om een dergelijk centrum in Eibergen op te zetten. Marke Mallem denkt dat een Berkelcentrum een economische impuls kan betekenen voor Eibergen. Pakken wij als Eibergen deze kans of laten wij het aan Borculo, Lochem of Zutphen over?”

Deel dit artikel:

13 gedachten over “”Waar moet het Berkelcentrum komen?””

 1. Als ‘buiten lander’, heb ik maar weinig intebrengen, maar trots om een Eibergenaar te zijn, dat ben ik. Marke Mallum heeft gelijk. Het Berkelcentrum geeft de economische impuls dat kan veel betekenen voor Eibergen en omgeving. Villa Smits is centraal!

 2. Mijn gedachte zou zijn om de vvv er in te huisvesten en van daar uit een boemel treintje te laten lopen langs het boten huis daar dan te laten stoppen wie wil kan dan met de boot verder .
  Het treintje kan dan verder rijden over het ktv terrein richting Mallumse molen er daar weer klanten op pikken richting Eibergen of verder een rondje Mallum maken en Rekken maken.
  ps. koffie en thee verkopen in villa Smits.

 3. mooi plekkie voor een dakloze of voederbank annex coffeeshop met inpandige werkplaats voor luilekkerlanders of gewoon een inloopphuis voor de gewone man/vrouw (de villa is EIGENDOM v.d. eibergenaar) de fusiegem. berkulland moet zich verre houden van deze overbodige discussie geïnitieerd door malle markemers(die lullen alleen maar over europ.subsidies er is al 20miljoen€ ingestopt)OF DOOR DE BEMOEIZORGMAFFIA ZOALS BORGHOERDERIJEN, AVELEIJNERS, ZOZIJNERS EN ST. MEE-eter, TOT ZOVER IN EERSTE TERMINO

 4. TWEEDE TERMIJN; of anders laat die berkulgangers maar naar de prakke grond in kanada verhuizen

 5. Als het maar niet op kosten van de gemeente/gemeenschap gaat. Dus een flinke huur laten betalen.

 6. Het is jammer dat ” zwArvergait” geen respect heeft voor de
  ” berkulgangers” . Help Eibergen, het is en blijft een plaats waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven