Welke kampioenen zijn gehuldigd? + foto

BORCULO – De gemeente heeft donderdagavond haar kampioenen van 2014 gehuldigd. Burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Han Boer hebben de toppers in het zonnetje gezet. Sporter Moniek Kleinsman mocht de avond aan elkaar praten. De volgende Berkellanders stonden in de schijnwerpers: Fietssport: Monique van der Valk 12 jaar uit Neede en Jentske Withag 10 jaar uit Beltrum. Zwemsport: Ruud Ruijter (61 jaar) uit Borculo, Theo Schouten (68 jaar) en Laurens Klein-Breteler (60 jaar) beiden afkomstig uit Rietmolen.

Atletiek: Jemima Huijer 12 jaar uit Eibergen en Mathilde Terleth 17 jaar uit Borculo. Waterpolo BZC, Jongens jonger dan 17 jaar. Wouter Floors, Bilal Gbadamassi Mama Radji, Thijs Jansen van ’t Laar, Sjoerd Kraaijenhof, Steijn Lammers, Saake Nijhuis, Rowan Papen, Roel Peterinck, Mika Smelt, Martijn Wijck, Lennart ter Haar, Luuk Kelly, Joep Lankwarden, Ruben Roekevisch en Niek Wever. Coaches: Jan Mensink, Meije Lammers en Arjan Smelt. Evenals in 2013 hebben de jongens jonger dan 17 jaar het seizoen afgesloten met de landstitel.

Behendigheid met honden: Wendy Besselink-Stern 44 jaar uit Noordijk. Luchtschietsport: Danielle Fokkers, Suzanna van der Burgh, Rosanna Brandenbarg, Sharon Dekker, Dennis Brandenbarg, Ronald Grooters, Johan Voskamp, Gerrit Grooters, Bennie Bleumink, Willy Winters, Laura Nijhof. Turnen:  Marjolein Nijhuis, 14 jaar  uit Beltrum en Rachel Nijbroek 14 jaar uit Beltrum.

Hardlopen: Henk Harenberg 51 jaar uit Eibergen. Streetdance: Insane Dance Crew, 18 jaar en ouder Insane Dance Crew Junior , 14-17 jaar Duo Lot (te Raa) en Iris (Bongers), 13 en 14 jaar. Vechtkunst: Shaolin Kempo School voor Vechtkunst  “Kwoon dat Mor” uit Ruurlo. Thijs Arfman, Bram Arfman, Maxim Arfman, Ellen van den Berg, Malou van den Berg, Colin Kerkhof, Jesse Lijnsvelt, Stijn Lijnsvelt, Gijs Lijnsvelt, Elwin Lobeek, Pien Muller, Bryan te Nahuis, Amy te Nahuis, Emma Pelle, Stan Quist, Tom Steenbergen, Elly Steenbergen.

Paardensport: Herman Simmelink, lid van de Hamelandse menners Geesteren. Nationaal kampioen mennen tweespan paarden L/M/Z/ZZ. Hij rijdt met twee frieze paarden welke hij zelf gefokt heeft. Henk Veldhuis, behaalde een 3e prijs op het NK 50+ te Mierlo, springen Klasse Z met zijn paard Vamilia. Chris Olbach, behaalde 1e prijs op Open Nationale Kampioensschappen boomstamslepen met paarden en een 2e prijs op het Nationaal Kampioensschap ploegen met trekpaarden.

Boerengolf: Team van de Melktap Borculo. Klootschieten: Heintje Langelaar, lid van KV de Onderlingen. 2e plaats NK op het onderdeel STRAAT. Marga Overgoor, lid van KV Dijkhoek. 1e prijs VELD, 2e prijs STRAAT en 3e prijs op onderdeel ZETTEN. Tijdens Nederlands kampioenschap klootschieten. Patrick Zieverink en Marleen Hoffman, beiden lid van KV ’t Broek. Patrick behaalde een 2e prijs Nederlands Kampioenschap onderdeel ZETTEN en Marleen een 3e prijs op het Nederlands kampioenschap onderdeel STRAAT.

Handboogschieten: Chris Groot Wassink, 13 jaar uit Ruurlo. Trampoline springen Marleen Eggink, 22 jaar (is vanavond niet aanwezig) Marieke Winters, 16 jaar Koen Winkelhorst, 13 jaar. Touwtrekken: TTV Eibergen: Behaalde resultaten 2014: 2e plaats NK mix 600 kg klasse 1e plaats NK heren 60 kg klasse 2e plaats NK jeugd combi met oele 1e plaats NK 640 kg klasse Jolanda Jansen met team Vechtlust dames 3e plaats Jolanda Klumpers met team Koapman dames 1e plaats WK in Amerika voor clubteams: Edwin Goorhorst met team van bisons uit Beltrum in de 700 kg klasse 2e plaats. Wilfried Klumpers met team van bisons uit Beltrum in de 640 kg klasse 3e plaats.

Touwtrekvereniging Heure Behaalde resultaten in 2014: 2e plaats NK 540 kg 6-tallen. 3e plaats WK outdoor 700 kg klasse clubteams. 3e plaats WK outdoor 700 kg klasse landenteams. 2e plaats WK outdoor mix 600 kg klasse clubteams en 2e plaats WK outdoor mix 600 kg klasse landenteams.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Welke kampioenen zijn gehuldigd? + foto”

  1. in de cat. geld verduisteren werd boer h zelf in het zonnetje gezet, WANT de buitengewone prestatie om geld bedoeld voor arme lui in je eigen zak te steken werd ook door joost op de juiste waarde ingeschat

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven