Boeren bouwen mega eiberg in Eibergen!

EIBERGEN –  Een eiberg bouwen in Eibergen, toepasselijker kan het niet! Een week voor pasen gaan enkele kippenboeren uit het land samen met pluimveehouder Bart Gussinklo uit Eibergen de uitdaging aan. ”We zijn van plan om de grootste eiberg van Nederland te bouwen. Hoeveel eieren we gaan gebruiken? We schatten zo’n 40.000 stuks”, laat de Eibergse boer weten. Op het erf van Gussinklo komt een grote tent te staan waar de berg wordt gebouwd. Op Tweede Paasdag – tijdens een open dag bij het pluimveebedrijf – kan iedereen de berg met eigen ogen bewonderen. ”Ik heb stiekem al geoefend met iets minder eieren. Het lukt goed. Het wordt een soort Egyptische piramide.” Maar waarom bouwen de kippenboeren de mega eiberg? Antwoord: Ze willen aandacht vragen voor de BIG Challenge – een wielergroep bestaande uit boeren die meedoet aan de Alpe d’Huzes. ”De bouwers doen allemaal mee aan de tocht. Aan het einde van de open dag op onze boerderij hopen we dat iemand de berg wil kopen. Dit bedrag gaat dan naar KWF Kanker Bestrijding.”

Op 3 en 4 juni beklimmen fietsers en hardlopers uit de land- en tuinbouw – onder de noemer Big Challenge –  de Alpe d’Huez. Pluimveehouder Bart Gussinklo doet hier voor de eerste keer aan mee. ”Waaarom?, op de eerste plaats is het een uitdaging, daarnaast promoten we de sector en het allerbelangrijkste ik doe iets voor de medemens.”

De open dag bij pluimveebedrijf Gussinklo (aan de Borculoseweg 76 in Eibergen) is op Tweede Paasdag van 13.00 tot 18.00 uur. Maartje Gussinklo: ‘Naast het open stellen van ons eigen pluimveebedrijf, houden we een streekmarkt. Samen met de deelnemers willen we de bezoekers laten zien dat we in Eibergen fantastische agrarische, ambachtelijke en creatieve bedrijven hebben die goede, eerlijke en smaakvolle producten leveren. Het wordt een familiedag waarbij educatie, proeven, beleven, gezelligheid, en vermaak voor jong en oud en een hapje en drankje centraal staan.”

Er zal tevens een stand van BIG Challenge aanwezig zijn, waar t-shirts, petjes en speciaal BIG Challenge bier verkocht gaat worden. Uiteraard wordt hier ook uitleg over BIG Challenge, de Alpe D’HuZes en de veehouderij gegeven. Meer info op www.bigchallenge.eu.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven