Burgemeester gaat Burgernet promoten

BORCULO – Op alle adressen in de gemeente Berkelland worden de komende weken een brief bezorgd van burgemeester Joost van Oostrum. Hij maakt al jaren gebruik van Burgernet en is daar zo enthousiast over, dat hij deelname van harte aanbeveelt. Als inwoners hebben we elkaar nodig om Burgernet ook in de gemeente Berkelland tot een succes te maken. En het is niet te hopen, maar misschien komt er een dag dat u blij bent dat Burgernet ú kan helpen met het opsporen van een inbreker of een weggelopen kind.

Voorheen maakte de politieregio Noord- en Oost-Gelderland gebruik van deze dienst onder de naam SMS-Alert. Daarbij werden alleen sms-berichten verstuurd. Met Burgernet kunnen naast sms-berichten nu ook gesproken berichten naar mobiele en vaste telefoon worden verzonden.

Zodra er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een vermist kind, een diefstal of een inbraak, wordt een Burgernetactie gestart. Als deelnemer krijgt u, wanneer u woont of werkt in het betreffende postcodegebied, een sms of een ingesproken bericht op uw vaste of mobiele telefoon. Als u naar aanleiding hiervan iets ziet, kunt u dat doorgeven via een speciaal telefoonnummer. Als de actie afgelopen is, ontvangt iedereen een bericht over de afloop. Het aantal Burgernetacties varieert per postcodegebied van enkele keren per maand tot eens in de paar maanden.

Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat we samen verdachte of vermiste personen opsporen en de veiligheid in onze gemeente verhogen. Meld u nu meteen aan via het formulier op de achterkant van de brief van de burgemeester, of via www.burgernet.nl. Aanmelden kan door meerdere personen per huishouden in de leeftijd vanaf 16 jaar en ouder. Belangrijk voor u zelf, maar u helpt er ook anderen mee.

Wilt u meer weten? Kijk dan naar de veel gestelde vragen op www.burgernet.nl. Of neem per e-mail contact op met Bureau Burgernet Gelderland via [email protected] of telefonisch via 026-3763136

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Burgemeester gaat Burgernet promoten”

  1. Ben vanaf dag 1 aangesloten bij burgernet, maar nog nooit een oproep gehad. Dus ik neem aan dat er in Ruurlo nooit wat loos is. Dus gewoon samen met de sirenes de deur uit!

  2. Dat is dan wel mooi maar het werkt alleen een kant op je hoort daar na nooit meer wat. Neem die kangoeroe dieven nooit meer wat van gehoord Is er een vervolg onderzoek gedaan zit de man nog vast. Men wil dat je de politie help zo dat zij nog meer bekeuringen aan het verkeer kunnen uit delen. Ik vind dat het van twee kanten moet komen,

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven