‘Hayacintendag’ levert bijna 1000 euro op

NEEDE – Een bloemist die geld inzamelt voor een goed doel, geen alledaagse bezigheid… Marja en Joop Bouwmeester en personeel hebben afgelopen zaterdag flink wat geld binnengehaald voor de ‘Radboud AYA stichting’ – die onderzoek doen naar kanker bij jong volwassen. Samen met zes andere bloemisten uit de Achterhoek heeft bloemsierkunst Joop Bouwmeester de actie opgezet. ”We hebben onder andere bossen hyacinten verkocht. De totale omzet van deze boeketjes gaat naar de stichting. Hoeveel wij vandaag op hebben gehaald? We zitten al bijna aan duizend euro”, zegt Bouwmeester. Gezamenlijk schat Joop het bedrag op ruim 10.000 euro. ”We werden ’s middags – naast onze klanten – ook verrast door een spontane actie van Neede 7. Het elftal kwam met een cheque binnen. Ze hebben honderd euro geschonken aan de ‘Radboud AYA stichting’. Een geweldige donatie!” Dit deden ze als dank voor meer dan 10 jaar sponsorschap. In de winkel aan de Borculoseweg werden diverse workshops gehouden. Vooral de hyacint stond centraal. Een kweekster uit Lisse gaf tekst en uitleg over de bol (zie video hieronder).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven