klimbos in Ruurlo nu ook beperking proof

RUURLO – Op vrijdag 17 april om 13.00 uur vindt de officiële en feestelijke opening plaats van het aangepaste Klimbos in Ruurlo. De klimparcoursen in het Klimbos zijn zo ingericht dat ook kinderen met een beperking gebruik kunnen maken van het bos. Kanjers voor Kanjers heeft hiervoor een financiële bijdrage geleverd.

In het Klimbos zijn nieuwe routes ingericht voor kinderen met een beperking. De bruggen in de lage routes zijn met relatief simpele ingrepen eenvoudiger gemaakt. Daarnaast is een speciale klauterroute ontwikkeld, waarbij bezoekers niet gezekerd hoeven te zijn. De route is laag bij de grond, maar geeft toch een echte klimervaring. Hierdoor zijn de routes niet alleen voor kinderen met een beperking toegankelijk, maar zijn ze ook uitermate geschikt voor kleine broertjes en zusjes. Voor de opening op 17 april zijn leerlingen met een beperking van scholen uit de omgeving uitgenodigd om de nieuwe routes uit te proberen.

Medewerkers van het Klimbos zijn speciaal opgeleid om de extra zorg en aandacht te kunnen bieden aan kinderen met een beperking die ze nodig hebben. Zo kunnen deze kinderen net zo genieten van het klimmen en klauteren als iedereen. De routes zijn nog niet geschikt voor rolstoelgebonden kinderen. Kanjers voor Kanjers maakt dromen van kinderen waar. Donaties van het bedrijfsleven en particulieren en de opbrengst van de organisatie van sportieve evenementen komen volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen in de Achterhoek die niet of onvoldoende in staat zijn om te spelen en sporten.

“Met onze steun aan het Klimbos willen we kinderen met een beperking de gelegenheid geven het klimpark te beleven”, zegt Michelle Arink, voorzitter van Kanjers voor Kanjers.

“Bovendien bevorderen we met het aangepaste Klimbos de integratie tussen valide mensen en mensen met een beperking.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven