Belasting: Berkelland matst inwoners

BORCULO – De gemeente Berkelland hield in 2014 4.055.000 euro over. Omdat de reservepositie op orde is, geeft de gemeente eenmalig een bedrag van 825.000 euro terug aan de belastingbetalers. Dit bedrag komt overeen met 10% van de opbrengst van de onroerend zaak belasting. De rest van het overschot van 2014 wordt toegevoegd aan de algemene reserve en de reserves ‘nadelen decentralisaties’, ‘herstructurering’, ‘infrastructurele werken’, ‘onderhoud wegen’ en ‘onderwijshuisvesting’.

Het resultaat in 2014 komt voor een belangrijk deel door factoren die we niet direct zelf kunnen beïnvloeden. Zo wordt het resultaat voor ruim 1,3 miljoen euro beïnvloedt door gemeenschappelijke regelingen, zoals de SDOA, Hameland en de VNOG. Ook de algemene uitkering blijkt nog een half miljoen euro hoger uitgevallen te zijn dan verwacht. Daarbij komt nog dat er meer BTW kon worden teruggevraagd dan gedacht.

“Het hoge resultaat samen met de gunstige reservepositie heeft ertoe geleid dat we een gedeelte van het resultaat terug willen geven aan de belastingbetalers”, aldus wethouder Han Boer. “Om de uitvoeringskosten zoveel mogelijk te beperken geven we een korting op de aanslag Onroerend zaak belasting 2016. Daarnaast voegen we de overschotten, die gerelateerd zijn aan decentralisatie-onderwerpen, toe aan de reserve ‘decentralisaties’.

”Dit doen we om de verwachtte nadelen van de decentralisaties op te kunnen vangen. Ook de toevoeging aan de reserve herstructurering vinden we belangrijk. Hierdoor kunnen we in de nabije toekomst mogelijke herstructureringsopgaven die door de demografische ontwikkelingen ontstaan dekken.”

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Belasting: Berkelland matst inwoners”

  1. maak de bruggertweg maar af voor dat geld.
    de andere helft is net zo slecht.
    maar het schijnt goedkoper te zijn om het in twee keer te doen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven