Alexander Heideman lanceert fietsroutes

GELSELAAR – ”Heuvel op, heuvel af.” Zo ontwikkelde Alexander Heideman in het grensgebied van de Achterhoek, Twente en Salland fraaie fietsroutes. Vanuit zijn dorp, Gelselaar. Voor wielrenners, trainende schaatsers, groepen en gezinnen. De langste is 122 km, de middelste bijna 70 en de kortste 41. Met zijn Mio fietscomputer maakte hij er GPS-routes van, die hij als GPX-bestand eenvoudig zijn over te nemen.

Een filmpje van Alexanders fietsklus en de routes is te zien via het schaatsblog www.avercamp.blogspot.nl. Start en finish van de drie routes liggen bij café Florijn in ganzendorp Gelselaar. Met een knipoog naar de grote Achterhoekse schrijver Hendrik Willem Heuvel noemde Alexander zijn routes Heideman Heuvel Route 1, 2 en 3. Vooral om Heuvel te eren kreeg Gelselaar tegenover Florijn een beeld van de drie schrijvende meesters.

En nu zijn er dus voor iedereen routes over heuvels beschikbaar. In deze omgeving heten die vaak bergen: Needse Berg, Markelose Berg, Holterberg. De inspanningen van fietsers worden er beloond met prachtige vergezichten. En ook daartussen valt veel te genieten, van het landschap, van de natuur, van molens, een kasteel en cultuurhistorie. Maar klimmen en dalen zijn hoofdonderdelen. Sfeerbeelden in het filmpje geven hiervan een indruk.

Wilt u ook zo’n schitterende tocht maken? Alexander stuurt u via internet graag GPX-bestanden toe van zijn routes. Een e-mailtje met het verzoek naar [email protected] is voldoende. En Rita Bakker van café Florijn begroet u bij terugkeer altijd gastvrij op haar terras.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Alexander Heideman lanceert fietsroutes”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven