Antoinette start een nieuwe judoschool

HAARLO/EIBERGEN – Antoinette Hennink, vorig jaar nog NK-kampioen judo, start een nieuwe uitdaging in de Achterhoek. Ze laat les geven bij andere judoscholen voor wat het is en begint voor haar zelf. De geboorte van een nieuwe judoschool in deze regio is een feit: NIPPON JUDO Achterhoek. Op 24 augustus gaat ze officieel van start. ‘’Ik ga de school zelf runnen, dat is volgens mij ook de kracht van een goede judoschool.’’ Antoinette is een geboren en getogen Achterhoeker. Haar eerste stapjes maakte ze op een boerderij in Geesteren. Op 11-jarige leeftijd kwam ze in aanraking met judo (op een school in Borculo), en dat laat haar niet meer los. Ze behaalde afgelopen jaren veel mooie titels, op Nederlands-, Europees- en Wereldniveau. Ze is nog steeds een gedreven topsportster met passie voor judo. De nieuwe judoschool gaat in Berkelland op drie locaties van start, Eibergen, Haarlo, en Borculo (daarnaast nog in Zelhem, Lichtenvoorde en Lochem en Hengelo). In Haarlo huurt Antoinette de sportruimte in Kulturhus ’t Stieltjen. ‘’Ik vindt het ook belangrijk dat kinderen in kleine kernen ook kennis maken met judo.’’

Judo is volgens Hennink meer dan bewegen. ‘’Ik zie het als een stukje opvoeding. Ik leer mijn leerlingen normen en waarden, respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, en vertrouwen. Ik heb geleerd door te zetten als je iets wilt bereiken, ik heb vertrouwen gekregen in mijn eigen kunnen maar ik heb heel veel plezier gehad sinds ik ben begonnen met judo. Een echte uitlaatklep.

Nu is het tijd om mijn ervaringen te gaan delen. Judo is goed voor iedereen. Ik wil graag een maatschappelijke rol gaan vervullen in de Achterhoek met mijn eigen judoclub. Ik wil kinderen helpen in hun ontwikkeling op sociaal en motorisch gebied, breedtesport. Ook wil ik de kinderen met talent een platform bieden om hun dromen na te jagen.’’

Kinderen die interesse hebben kunnen deelnemen aan een proefles. Voor informatie en vragen mail naar [email protected]. Binnenkort start Hennink ook met schoolprojecten. ‘’Judo moet de sport van de Achterhoek worden’’, sluit Antoinette af.

Update 12 augustus 14.30 uur:
Antoinette Hennink laat weten dat ze judoka Kim Polling heeft gestrikt voor de officiële opening van haar nieuwe judoschool. De datum zal snel bekend worden gemaakt!

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Antoinette start een nieuwe judoschool”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven