Mans Koster bij crematie ‘1e’ bevrijder

NEEDE – Op 31 maart 1945 reed hij – tijdens de bevrijding van WOII, in de eerste tank – samen met zijn broer Edward Neede binnen. We hebben het over Lesly Foster. De beroemde bevrijder overleed op 28 juli 2015 op 89-jarige leeftijd. Afgelopen woensdag werd hij gecremeerd. Mans Koster uit Neede heeft de ceremonie bijgewoond. Hij reisde daarvoor speciaal naar Engeland. Het afscheid vond plaats in Ashford (Zuid-Engeland). Mans had een goede band met Foster, daarom werd hij uitgenodigd. De eerste bevrijder van Neede is nog regelmatig welkom geheten in ons dorp. ”Het was echt indrukwekkend. Vooral de erehaag van The Britisch Legion. Foster was politieagent, vandaar die helm op zijn kist. Zie de foto’s.”

[maxgallery id=”72452″]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Mans Koster bij crematie ‘1e’ bevrijder”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven