Ierse muziek in het Kulturhus van Ruurlo

RUURLO – Zaterdagavond 10 oktober treedt de Ierse folkband Blue Dew op in Ruurlo. De band is geen onbekende voor het publiek in Ruurlo. De musici traden er al vaker op met hun theatervoorstellingen vol Ierse muziek en verhalen. De mooiste nummers uit deze voorstellingen worden nu gespeeld in het muziekprogramma ‘Blue Dew & Ernst Bunders’ waarin Blue Dew optreedt met gitarist, drummer en singer-songwriter Ernst Bunders. Nieuw voor Ruurlo is het nieuwe, vierde, bandlid van Blue Dew: Helga Huisjes.

Zij speelt gitaar en zingt samen met Blue Dew & Ernst Bunders intieme levensliedjes en Ierse folk, aaneen gevlochten door het verhaal ‘De vrienden van Killarney’. Een intiem en stevig muziekprogramma geplaatst in een tijd waarin ballades werden gezongen om uiting te geven aan verdriet en waarin moest worden gedronken om te kunnen feesten.

\Ze waren samen opgegroeid, de vrienden van Killarney. Ze hadden met de mooiste vrouwen uit naburige dorpen prachtige dochters en zonen op de wereld gezet. Ze hadden gewerkt, zes dagen van de week. En nu waren ze oud. En zaten ze elke avond in de pub. Rookten een pijp, dronken een glas en vertelden verhalen. Tot de dood één van hen kwam halen.

Kaarten à € 17.50 zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl , bij Groot Jebbink, bloemen en Everwennink t/o de Coop. De voorstelling begint om 20 uur in Kulturhus Ruurlo, Nieuweweg 5.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven