Kijkdag openbare verkoop villa Smits

EIBERGEN – Donderdag 1 oktober van 14.00 tot 17.00 uur is de eerste kijkdag voor Villa Smits, Grotestraat 30 in Eibergen. Deze unieke rijksmonumentale villa met architectuurhistorische waarde wordt door de Gemeente Berkelland door middel van ‘openbare verkoop bij inschrijving’ aangeboden. De tweede kijkdag is op 8 oktober.

Belangstellenden die Villa Smits willen bezichtigen moeten zich vóóraf melden bij Scheers & Roes Makelaars te Groenlo. Contactpersonen hiervoor zijn de heren A. Scheers en H. Doest. De informatie en voorwaarden zijn opgenomen in een bidbook, die tijdens de bezichtigingsdata beschikbaar zijn. Voor Gemeente Berkelland zal niet alleen de bieding doorslaggevend zijn voor uiteindelijke gunning. Ook het toekomstig gebruik van het gebouw is van belang. Daarom dienen belangstellenden hun bieding te laten vergezellen van een gemotiveerde onderbouwing en plan voor de toekomstige invulling c.q. het toekomstige gebruik van de villa.

Belangstellenden kunnen uiterlijk maandag 30 november 2015 schriftelijk een bod uitbrengen en het plan indienen bij Notaris Kraayenhof, Marktstraat 2, 7271 AX in Borculo. Hiervoor moet gebruik worden gemaakt van het inschrijfformulier in het bidbook.

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Kijkdag openbare verkoop villa Smits”

  1. Was de villa destijds niet geschonken aan de bewoners van de gemeente Eibergen? Dus die zijn eigenaar dan toch. Hoe kan de gemeente het dan verkopen?

  2. Ik val met verbazing van mijn stoel!!
    Iets wat geschonken is aan de gemeente kan dus toch verkocht worden. Hoe is dat mogelijk, onvoorstelbaar.

    Eibergse

  3. Nu weet ik niet wat jullie gestemd hebben, maar in 2010 heeft de toenmalige coalitie CDA-VVD-D66 besloten alle gemeentelijke gebouwen die in eigendom zijn van de Gemeente te verkopen. Ook deze coalitie CDA-D66 en Gemeentebelangen heeft die lijn doorgezet. Zo zijn huize Ruurlo, huize de Kamp en andere gebouwen verkocht. En nu als 1 van de laatste gebouwen, is villa Smits aan de beurt. Dit proces is in zijn geheel open en bloot, meerdere malen besproken. De Gemeenteraad heeft democratie besloten over te gaan tot verkoop. En even voor de duidelijkheid, u had het kunnen weten.

  4. Toch van de gekke,wat geschonken is door een legaat,aan de bewoners van Eibergen.ten gelde wordt gemaakt door onze gefuseerde gemeente,schande.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven