Deelnemers gezocht voor fotocursus

RUURLO – Het is nog niet zo lang geleden dat we, als we op vakantie gingen, twee fotorolletjes meenamen van elk 24 afdrukken. We gingen heel selectief te werk bij het maken van de foto’s, want elke afdruk moest geslaagd zijn, geschikt voor het fotoalbum.  Hoe anders is dat in het digitale tijdperk! Zonder enige remming maken we honderden foto’s; niet gehinderd door enige kritische zelfreflectie klikken we erop los. Thuis maken we de selectie, waarna driekwart of meer van de gemaakte opnames wordt gedumpt in de prullenbak. Onze enige zorg is de accu op tijd op te laden. We gunnen ons evenmin de tijd om alle mogelijkheden van ons geavanceerde foto-apparaat te doorgronden. En die mogelijkheden zijn er vele.

De Fotocursus voor beginners, gegeven door Henk Viscaal, wil mensen die bewuster willen fotograferen, maar niet weten hoe, de helpende hand bieden. De cursus wil antwoord geven op vragen als: ‘Wat kan mijn camera allemaal?’, ‘Hoe verbeter ik mijn foto’s?’ en ‘Waar moet ik allemaal op letten bij het maken van het goede foto?’ Met behulp van heel praktische tips wordt de vaardigheid aangebracht om van een vakantiekiekje een vakantiefoto te maken.
Het bespreken van huiswerkopdrachten is een belangrijk deel van de cursus. Wanneer het weer meewerkt wordt er ook op locatie gefotografeerd.

De cursus omvat 8 zaterdagochtenden van 10.00 – 12.00 uur, t.w. 28 november, 5 en 19 december, 9, 16, 23 en 30 januari en 6 februari, in het atelier van het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5. De kosten verbonden aan de cursus bedragen voor leden van de KKR 99 euro, voor niet-leden 110 euro.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Lieneke Tanis, 0573 – 451245, b.g.g. Femia Kok, 0573 – 453090 of via de e-mail [email protected]. Voor meer informatie over de KunstKring Ruurlo www.kunstkringruurlo.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven