Nieuw platform opgericht: Jazz Eibergen

Jazz Eibergen, foto PREIBERGEN – ‘Jazz Eibergen’ is een nieuw platform voor liefhebbers van jazz, soul, funk en aanverwante genres. ‘’Tips over optredens in de regio, of samen naar concerten; het is allemaal mogelijk. Mooie muziek en mooie mensen met elkaar verbinden. Daar gaat het om’’, aldus initiatiefnemer Raph Schouten. ‘Jazz Eibergen’ vloeit voort uit de maandelijkse jazzavonden in de Eibergse kroeg Home. De gelouterde jazzmusici Peter en Marius Beets en Wim Holthaus vormen de basisbezetting en nodigen gastmuzikanten uit. Zo kwamen recentelijk onder meer Benjamin Herman, Anton Goudsmid, Ruben Hein en Hans Dulfer al naar Eibergen. ‘’Het zijn geweldige sessies van wereldniveau. Je merkt dat er onder het publiek behoefte is om geïnformeerd te worden.’’ De maandelijkse nieuwsbrief verschijnt altijd een week voor de komende jazzavond in Home. Het lidmaatschap is gratis.

‘Jazz Eibergen’ is nauw verbonden met de jazzavonden, maar staat er wel los van. Naast informatie over optredens in de regio en leuke festivals, biedt ‘Jazz Eibergen’ ook voordeeltjes aan. Zo kunnen de leden met korting naar het concert van New Cool Collective in poppodium Atak Enschede (20 november).

Er wordt bovendien busvervoer geregeld. Inmiddels heeft ‘Jazz Eibergen’ al 75 leden. Gratis lidmaatschap is mogelijk door een mailtje te sturen naar [email protected] .

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Nieuw platform opgericht: Jazz Eibergen”

  1. Paul JH van den Brand

    Mooi initiatief, maar dan kan ook niet anders met de familie Beets in de buurt!

  2. Prima initiatief! Kan jammergenoeg niet vaak aanwezig zijn bij de “Beets”avonden omdat wij de dinsdag bij Jazzewind (Winterswijk) vaak als repetitieavond gebruiken. Maar als ik maar even de mogelijkheid heb kom ik luisteren naar mijn drie(!) oud-leerlingen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven