Wereldeidag ook bij Gussinklo Eibergen

EIBERGEN – Wereldwijd is de tweede vrijdag van oktober Wereld Eidag. Legpluimveehoudster Maartje Gussinklo, Gussinklo Pluimveehouderij in Eibergen doet hier natuurlijk ook aan mee. De mmmEggies zijn legpluimveehoudsters uit heel Nederland die het Nederlandse ei promoten. Al jaren wordt in de (vooral) Aziatische landen op de 2e vrijdag van oktober Wereld Eidag gevierd. Een ei wordt daar vooral gezien als belangrijk en gezond voedingsmiddel wat bovendien makkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop is. “Hier denken veel mensen nog steeds dat je maximaal twee eieren per week mag eten. Maar dat is allang achterhaald: elke dag een ei is verantwoord en gezond. Een ei zit boordevol vitaminen en mineralen, is calorie arm, lekker en betaalbaar voor iedereen,” vertelt Maartje. In de week voorafgaand aan Wereldeidag zitten in de eierdoosjes bij Gussinklo Pluimveehouderij lootjes. Op Wereld Eidag 9 oktober verloot Maartje het boek ‘Around the World in 80 eggs’ met lekkere wereldse gerechten met eieren.

“We zijn geen belangenbehartigers maar gaan met girlpower voor een goed, gezond en duurzaam product; het Nederlandse ei. Zij aan zij, samen sterk voor het Nederlandse ei,” aldus Maartje. Maak met een doosje eieren of gerecht je eigen #eifie, deel het op social media. Op Wereld Eidag belonen de mmmEggies de mooiste #eifies met een boek ´Around the World in 80 eggs´.

Volg de mmmEggies op www.mmmeggies.nl, facebook en twitter en www.blijmeteenei.nl. Op de facebookpagina van Gussinklo Pluimveehouderij worden de winnaars van de loterij bekend gemaakt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven