Zestig plus ‘beweeginstuif’ gaat door!

NEEDE – De 60 plus Sport- en beweeginstuif Neede gaat definitief door op dinsdag 20 oktober in sporthal ‘t Spilbroek. Helaas gaat de instuif in Rietmolen niet door vanwege te weinig animo. De Sport Federatie Berkelland(SFB) organiseert in samenwerking met een aantal sportverenigingen en organisaties uit Neede de instuif in Neede in de ochtend van 9.30-12.30 uur. Opgeven voor de instuif kan nog steeds, stuur daarvoor een mail naar [email protected] of bel de SFB 0545-476727. Deelname aan de Sportinstuif kost €5,- .

De sportinstuiven zijn bedoeld voor alle actieve, maar zeker ook voor alle niet actieve 60 plussers uit Neede en omstreken. De deelnemers ondergaan een fittest begeleid door leerlingen Sport en Bewegen van het Graafschap College, maken kennis met het sportaanbod voor de 60 plussers in de buurt en men krijgt een sport/beweegadvies. Daarnaast maakt men kennis met leeftijdsgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee. De fittest is een test waarbij wordt gemeten hoe men scoort ten opzichte van de gemiddelde leeftijdsgenoot op het gebied van armkracht, reactievermogen, uithoudingsvermogen en lenigheid.

De test is niet zwaar en voor iedereen eenvoudig af te leggen, maar geeft toch goed weer hoe het lichaam ervoor staat. De deelnemers kunnen kennismaken en actief meedoen. In Neede doen mee: de Needse Gymnastiek Vereniging, Badmintonclub Dynamo Neede, Tai Chi en Sportstudio de Gaard. Verder zullen de medewerkers van de SFB met u gaan volleyballen. Het sport en beweegadvies bestaat uit een gesprek met een medewerker van de SFB, die de fittestscore en eigen sport/beweegvoorkeuren met elkaar verbindt en zo de deelnemer een goed advies kan geven.

Er is ook een sportarts aanwezig om alle sport/beweegdrempels met u te kunnen bespreken. Er zijn meer sport/beweegmogelijkheden dan u denkt, dus geef u nu op! Wilt u liever niet alleen komen, neem dan gerust iemand mee.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Zestig plus ‘beweeginstuif’ gaat door!”

  1. L.S.,

    hierbij geef ik mij op voor de sporttest van 20 oktober.

    Met dank en vriendelijke groeten,

    HPPLohman
    0648566712

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven