Crescendo Neede haalt 1e prijs binnen

_DSC0415NEEDE – Op het KNMO concours in Enschede heeft het harmonie orkest van Crescendo op 15 november een eerste prijs met onderscheiding van de jury behaald. Het orkest speelde Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis en Between the two Rivers van Philip Spark.

Nadat zaterdagavond 14 november nog een generale repetitie is gehouden in het eigen gebouw ging het harmonieorkest van Crescendo zondag rond 13.00 uur met de touringcar op pad richting Enschede naar het gebouw van de Muziekkorps der voormalige Schutterij om in te spelen en als laatste keer te repeteren. Rond 15.30 kwamen ze in het muziekcentrum aan waarna ze om 16.45 het podium betraden. Ter afsluiting van de dag speelde Crescendo als laatste orkest vervolgens nog Consuelo Ciscar van Ferrer Ferran en het Wilhelmus.

Crescendo behaalde voor het verplichte werk 93,00 punten en voor het keuzewerk 93,50 Punten. Met een gemiddelde van 93,25 punten daarmee een 1e prijs met onderscheiding der jury. Crescendo was rond 19.30 weer terug in Neede en werd daar onthaald door de drumfanfare DFC met een serenade. Voorzitter Alex Zomer zette daarna een aantal personen in het zonnetje waaronder natuurlijk dirigent Hans Schippers waarbij hij diens vrouw Nicolien van een bloemetje voorzag.

Daarna kon het feest los barsten en bleef het nog lang onrustig in het Crescendo gebouw. (foto’s Gerjan Bruntink)

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Crescendo Neede haalt 1e prijs binnen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven