Ree verdwaald in centrum van Eibergen

EIBERGEN – ”Zou de kerstman een verkenningsvlucht hebben uitgevoerd en één van zijn “rendieren” zijn verloren?” Met die grap sluit Olette van der Werf  – vrijwilligster bij de dierenambulance – haar bericht op Facebook af. Waarom? Maandagmiddag 23 november ontdekten inwoners van Eibergen een jonge ree in het winkelcentrum van Eibergen. Het dier liep rond in een steegje aan de Hagen. Ze belden de dierenambulance omdat ze zich zorgen maakten. ”Ze hadden de steeg al afgezet met een stuk ledikant. Het arme dier was behoorlijk in de stress. Snel handelen was daarom noodzakelijk. Het lukte ons de ree te vatten en over te zetten in de dierenambulance. In overleg is het dier daarna door ons in een mooi stuk natuurgebied losgelaten.” Gelukkig is het dankzij de melders en de hulp van de dierenambulance allemaal goed afgelopen. (op de foto laat Gert Wissing het dier vrij in het buitengebied van Eibergen).

[maxgallery id=”76834″]

Deel dit artikel:

7 gedachten over “Ree verdwaald in centrum van Eibergen”

  1. Evelijn, aan je reactie te zien weet je niet waar je over praat. Weet je hoeveel reeen er per jaar in nederland voor de auto komen? Ruim 5500 reeen! Als deze soort niet beheerd wordt in dit drukke kikkerlandje loopt dit aantal enorm op. Dit kost veel meer dierenleed, schades en mogenlijk zelfs mensenlevens.

    Dat die ree in het centrun van eibergen is aangetroffen heeft niets met jacht te maken. Mischien heeft er wel een hond achteraan gezeten of is de geit (moeder) verongelukt en is het jonge dier in paniek geraakt..

    De groep jagers die jij ziet lopen door de velden doen aan benuttingsjacht oftewel kleinwildjacht. Wild is het ultieme stukje scharrel vlees. Geen dier heeft een beter leven gehad. De kippen uit de supermarkt zijn veel zieliger als een haas of fazant uit de vrije natuur.

  2. nee klopt, alleen jagers hebben verstand van de jacht, van al dat geschreeuw in het bos word je toch gek man,, bbrraaa braahh,, ,””opstaan”” sommige schieten hun eigen hond nog neer, als het beestje niet luistert, en weet je wie die reeen aan rijd!!!!, mensen!!

  3. Wat dacht je van wandelaars met hun loslopende honden. Voor een tijd geleden liep een mevrouw met haar twee labradors te wandelen in het buitengebied van Eibergen. Ze had haar honden niet onder controle, met als gevolg dat die honden een reegeit achtervolgden en deze in paniek de weg overstak, terwijl er een auto aan kwam rijden. Je wilt niet weten wat er had kunnen gebeuren.

  4. Jagers hebben honden nodig voor het binnenbrengen van het wild.Dit zijn goed afgerichte jachthonden, anders komt het wild niet binnen. Een jager heeft een zeer goede band met z’n hond en zal er alles aan doen zo veilig mogelijk de jacht te bedrijven. Er zal vast weleens een hond doodgeschoten zijn maar ik heb dit nog nooit meegemaakt en zal nauwelijks voorkomen. Bij bv de paardensport gebeuren veel meer ongelukken. Loslopende honden van wandelaars die de hond niet onder controle hebben doen veel meer schade. Ik heb dit vaak genoeg meegemaakt.. De details zal ik je besparen…

    Mensen die een ree voor de auto krijgen kunnen hier vaak niets aan doen. Het dier springt plotseling voor de auto, uit schrik reactie trekt men aan het stuur met alle gevolgen van dien.In heel berkelland verongelukken veel reeen. Stel je voor als hier niet aan afschot word gedaan. Reeenafschot mag alleen door een goed afschotplan wat goedgekeurd is door de provincie. Er worden tellingen gedaan en gekeken waar de “hotspots” meeste aanrijdingen plaatsvinden. Op basis daarvan krijgen jagers loodjes en mogen de reeen geschoten worden. Daarnaast plaatsen jagers wildspiegels om aanrijdingen te beperken.

  5. man man wat een gelul , hoeveel hazen worden wel niet doodgereden wanneer ze vluchten voor de drijvers,, en als ze de drukke weg op vliegen,, vaak nog nageschoten door de achterbenen, ” ze scheet toch nit terugge” zeggen ze dan!!!, nee jammer genoeg schieten ze niet terug,, dat zou leuk zijn!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven