School in Borculo wint onderwijsprijs

DSC_5308 kopieBORCULO – De 1-op-1-groep van de Korte Dreef in Borculo heeft de Project-Speciaalprijs ge-wonnen. Dit is een tweejaarlijkse onderscheiding voor vernieuwende projecten bin-nen het speciaal onderwijs. De winnaar werd vrijdag bekend gemaakt bij het begin van Hét Congres, dé landelijke conferentie over onderwijs aan leerlingen die extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben. In een 1-op-1-klas zitten maar zes leerlingen, die begeleid worden door drie beroepskrachten: een leraar, leraarsondersteuner en een agogisch medewerker. Het gaat om leerlingen die tussen wal en schip dreigen te vallen. “Kinderen die vaak zeer lang thuis zitten en geen onderwijs krijgen omdat ook het reguliere speciaal onderwijs niet in staat blijkt ze te bedienen van passend onderwijs”, aldus leerkracht Luc Glandrup. De leerlingen krijgen intensieve begeleiding waarbij ze in een veilige leeromgeving de kans krijgen om certificaten of diploma’s te behalen.

De andere genomineerden voor de Project-Speciaalprijs waren het project pASSend onderwijs van De Spinaker in Alkmaar en De Koestergroep van de Dr. A. Verschoorschool in Nunspeet. Bekijk alle ingezonden projecten op www.projectspeciaal.nl.

In het speciaal onderwijs gebeurt veel. Dagelijks zijn mensen met veel enthousiasme en bezieling bezig om onze kinderen en jongeren voor te bereiden op hun toekomst. Soms springt er een nieuw project uit. Dat noemen wij een Project Speciaal, projecten of initiatieven die vernieuwend zijn en streven naar kwaliteitsverbetering.

Project Speciaal is een project van Lecso, het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven