Videoclubs filmen aanleg nieuwe N18

EIBERGEN – Vier filmclubs in de Achterhoek en Twente volgen de aanleg van de nieuwe N18 autoweg met het maken van een serie documentaire films. Daarin leggen ze vast welke gevolgen de nieuwe weg heeft voor de bewoners in de regio, van Varsseveld tot Enschede.

De filmploegen filmen ondermeer huizen die moeten verdwijnen en praten daarover met bewoners. Voor de camera komen ook ecologen, die de habitat van dieren verhuizen uit het tracé van de N18. En de cameralieden zullen er bij zijn als archeologen bodemschatten opgraven en wanneer bijzondere weg- en waterbouwkundige constructies worden aangelegd.

De clubs in Haaksbergen (Havic), Berkelland (V.C.B.), Groenlo (ZSOM) en Doetinchem (Vi-Doe) filmen hoogtepunten in de aanleg van de N18 en maken daarvan korte filmreportages, die zij verzamelen op een Facebook pagina. Daarop is ondermeer al te zien hoe nutsbedrijven hun waterleiding-, aardgas-, vloeibaar gas-, rioolpersleidingen en hoogspanningskabels veilig stellen op en bij de kruisingen met het nieuwe N18 tracé. Het is de bedoeling eind 2018 een totaaldocumentaire te monteren uit al het filmmateriaal van de samenwerkende clubs. Dat zal leiden tot een uniek actueel en historisch beeldverslag. De première zal naar verwachting samenvallen met de openstelling van de nieuwe autoweg.

Iedereen kan de films van de samenwerkende clubs van nu af bekijken op Facebook pagina N18 Twenteroute Film. Video Club Borculo signeert zijn films als Video Club Berkelland, om zijn werkgebied in de hele gemeente Berkelland te benadrukken. Alle clubs houden zich aanbevolen voor suggesties en tips

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Videoclubs filmen aanleg nieuwe N18”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven