‘Glazen Huus’ in Beltrum viert lustrum

12310458_1487344374907836_8594702580654272642_nBELTRUM – Vijf jaar geleden begon het met een radio-uitzending vanuit de Witte Olifant, waarin het toch wat behelpen was. Nu staat er met Oud en Nieuw een grote feesttent op het Mariaplein. Het Glazen Huus is in vijf jaar uitgegroeid tot een evenement met allure. Het eindejaarsfestival, want zo kun je het Glazen Huus inmiddels wel noemen, begint op de zogenaamde Derde Kerstdag. Deze ‘derde zondag’ staat voor het merendeel in het teken van live-muziek. In de tent start om 16.00 uur Bjorn Wouters met een semi-akoestische sessie. Waarna hij podium zal vrij maken voor de Travelin’ Band, een gerenommeerde CCR-Tributeband uit deze regio. En als tenslotte zal DJ Roel met een paar opzwepende beats de eerste avond afsluiten. De dagen voorafgaand aan de jaarjaarwisseling zorgt de Stichting Jongerenwerk Beltrum weer voor het nodige vertier. De oliebollenactie, die heel Beltrum en omstreken op 30 december – huis-aan-huis voorziet van heerlijke oliebollen is inmiddels een klassieker geworden. Nieuw is de plek waar de olliebollen zullen worden gebakken: de feesttent.

Op 29 december zullen de bakkers van SJB ’s avonds in de tent beginnen met het bakken van de duizenden oliebollen. De hele nacht zal er moeten worden doorgebakken om de volgende dag heel Beltrum van de oliebollen te kunnen voorzien. ’s Morgens kun je in de tent nog een kijkje nemen bij het bakproces. En natuurlijk genieten van een warme oliebol. Op het moment dat de eerste oliebollen het vet in gaan, gaat ook het Glazen Huus de ether in en begint de radiomarathon. Zoals altijd is de uitzending weer te beluisteren op 99.5 fm. Vanuit de radiocabine die deels in de tent staat en deels op het plein zullen de radio-dj’s van het Glazen Huus weer radio maken voor jong en oud, met muziek voor iedereen, veel gastpresentatoren, plaatselijke nieuws en met natuurlijk ook Prins Sander en Adjudant Richard van de Belhamels achter de draaitafel.

Op de een na laatste dag van het jaar is er ’s avonds in de feesttent een Request Party, waarbij het publiek allerlei verzoekjes kan indienen bij de diverse DJ’s van die avond. Achter de draaitafel zullen enkele plaatselijke ‘grootheden’ plaats nemen. De hele avond zal live worden uitgezonden en de Party in de tent begint om 20.00 uur. Het eindejaarsfestival eindigt met een groots feest op Nieuwjaarsnacht.

Feest-DJ Martin, onder meer ook bekend van de afgelopen editie PIGPOP, zal het publiek die nacht op feestelijke wijze vermaken.  Al vijf jaar kent Beltrum en omgeving de slogan “Oud en Nieuw vier je met SJB”. En dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven…

Deel dit artikel:

1 gedachte over “‘Glazen Huus’ in Beltrum viert lustrum”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven