Deelnemers run krijgen zeer warm bad

BELTRUM – In verband met de koude weer is de organisatie van de survivalrun in Beltrum genoodzaakt tot het nemen van bijzondere maatregelen. Maar liefst 34 duizend liter warm water stroomt zondag na de run in de tobbes. Speciaal voor de deelnemers staan er ‘hottubs’ die de vermoeidheid en de kou uit de lichamen van de atleten moet verdrijven. De tobben die elk jaar beschikbaar staan voor de deelnemers geven de run extra charme. Een hele organisatie, vertelt Stef Beunk. Het water wordt op temperatuur gebracht bij VION in Groenlo. Een dubbele tankwagen van transportbedrijf Baks uit Borculo haalt het water met een temperatuur van 60 graden Celsius op, zodat deelnemers zondag verzekerd zijn van een warm bad. “Baks en VION zorgen voor de speciale slangen en koppelingen. Er komt heel wat bij kijken. Met brandweer slangen wordt het water weer in de bakken gepompt”, zegt Beunk.

De tobben zijn eigenlijk drinkbakken van koeien, die zomers buiten lopen. Ook zorgt ‘badmeester’ Jan Bouwmeester zondag ervoor dat het water de juiste temperatuur heeft, met voor wie het wil een borrel. Daarnaast mag de Biotex niet ontbreken. “Ik gebruikte Biotex al vanaf het begin, dan nam ik na afloop van de run thuis een bad met Biotex erin. De Biotex werkt ontsmettend, dat deden ze vroeger in het ziekenhuis ook. De enzymen die erin zitten vreten als het ware de wonden schoon”, legt oud-survivalatleet Beunk uit. En waar gebruikt VION het warme water voor? “Daar spuiten ze de huiden van de varkens mee schoon, daar worden nu de verkleumde atleten mee op temperatuur gebracht. Maar zondag krijgen wel schoon water hoor!”, vertelt Beunk met een grote grijns.

De run van zondag gaat zwaar worden, waterkou en regen. Zeker geen ideale omstandigheid. Maar Beltrum staat bekend vanwege de hottubs die de deelnemers na afloop lekker opwarmen.  In de bijlage het persbericht inclusief een foto (vrij te gebruiken op naam van fotograaf Stef Beunk) van survivalatleet Frank Klein Gebbink die al vast een voorproefje neemt in de tobbe.

Badmeester Jan Bouwmeester is druk bezig het water op temperatuur te brengen. Ook is hij de biotex niet vergeten!

 

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Deelnemers run krijgen zeer warm bad”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven