Leerlingen naar Europees Parlement!

aaaaaparleNEEDE – In het kader van management en communicatie zijn de leerlingen van de Business School for Young Talents uit Neede deze week naar Brussel geweest. Daar werden zij hoogstpersoonlijk ontvangen door de Nederlandse Europarlementariër Jan Huitema. De leerlingen kregen uitleg over de werking van het Europees Parlement, maar ook tips over hoe om te gaan met vervelende beslissingen nemen en communicatie. Uiteraard volgde een rondleiding door het immense gebouw en een stop in de grote raadszaal. Huitema werd flink aan de tand gevoeld door pittige vragen en een fanatieke discussie. ‘Ik heb geleerd hoe verschillende je naar een probleem kan kijken en dat iedereen anders denkt over een oplossing,’ zegt Wouter Bouwmeester (13). ‘Je moet daarom goed kijken naar een oplossing waarmee je de meeste mensen blij maakt.’ Vanuit de Business School worden vaker uitjes georganiseerd, zodat de leerlingen praktisch in aanraking komen de stof die zij leren. Keffin Hauser – oprichter van de Needse Busuness School kijkt tevreden terug op het eerste uitje.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Leerlingen naar Europees Parlement!”

 1. Beste ikke,

  Allereerst heb ik twijfels of je überhaupt reageren zal, aangezien je het liefste anoniem blijft.

  Als je het artikel hebt gelezen, hebben deze leerlingen een bezoek gebracht aan het EP en was de informatie die door Jan Huitema gegeven werd voornamelijk gericht op brede vaardigheden en communicatie.

  Het is heel makkelijk om van achter je computerscherm deze opmerking te plaatsen, daarom nodig ik je uit mij gewoon even te bellen. Hoewel ik betwijfel of je dit gaat doen, sta ik je graag te woord over waarom wij voor deze excursie hebben gekozen en waarom voor Jan Huitema.

  Graag zie k een mail of een telefoontje van je tegemoet.
  Gr,
  Kevin Hauser.

 2. Waarom niet gewoon openbaar zodat iedereen mee kan lezen?

  Ik heb je site bekeken, het valt me op dat je alleen kinderen toelaat met een bepaalde capaciteit. Nobel streven, maar heeft ieder kind niet recht op dergelijke kansen als ze dat willen? Het lijkt wel of je op de jonge leeftijd van deze kinderen al duidelijk wil maken dat alleen de ‘slimme’ kinderen een kans hebben in deze wereld. Ook op het VMBO zitten talenten, dat zou jij als leraar op het Assink toch ook moeten weten. Waarom onderscheid maken?

  Daarbij opgeteld jouw activiteiten buiten de school en de achtergrond van Jan Huitema, is het allemaal wel erg toevallig dat er niets van VVD propaganda in zou zitten.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven