Opgave carnavalsoptocht gaat van start

EIBERGEN – Op zaterdag 6 februari 2016 trekt de carnavalsoptocht weer door de straten van Eibergen. De organisatie is in handen van de Stichting Carnaval Eibergen (SCE). Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de site van de stichting: www.stichtingcarnavaleibergen.nl. Op deze site is ook alle benodigde informatie te vinden. Hoewel niet de grootste, maar wel de gezelligste, optocht start op zaterdag 14 februari om 14.11 uur nabij het Zwikkelaarsplein in Eibergen. Het opstellen van de wagens is weer op het industrieterrein de Mors in Eibergen.  Na een ronde door de Eibergse straten wordt de optocht weer ontbonden nabij het Zwikkelaarsplein. Rond 18.00 uur zullen in Zalencentrum de Klok de prijzen bekend gemaakt worden.

Deelname is verdeeld over verschillende categorieën n.l.: Praalwagens, loopgroepen en kinderen. Alle deelnemers ontvangen een bedrag als startgeld, daarnaast zijn er verschillende geldprijzen beschikbaar. De optocht wordt beoordeelt door een vakjury op verschillende criteria:

A:           Keuze van het onderwerp op originaliteit of actualiteit
B:            Uitbeelding van het onderwerp
C:            Demonstratieve waarde
D:           Presentatie
E:            Kwaliteit
F:            Carnavaleske uitbeelding

Naast deze vakjury is er een publieksjury die de wagens beoordeeld voor de  extra publieksprijs. Na de enthousiaste deelname van school “de Regenboog”,  “Op d’n Esch” en afgelopen jaar ook “de Schakel” hoopt de organisatie dat dit jaar meer scholen deze optocht aan zullen grijpen om zich ook actief naar buiten te presenteren.

Kinderen kunnen zich ook individueel of met vriendje(s) of vriendin(nen) opgeven om mee te doen  aan deze optocht. De inschrijving voor deze optocht sluit dinsdag 3 februari.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Opgave carnavalsoptocht gaat van start”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven