Nieuwe expositie open in Neede: Kearls!

DSC00873zwx 1
NEEDE – Tijs de Groot is bij velen in het dorp bekend als directeur van de MAVO. Om zijn vrije tijd te vullen heeft Tijs meerdere hobby’s. Hij speelt accordeon, is saxofonist bij het seniorenorkest “De Achterhoek” en is een verwoed fotograaf. Hij leeft zich graag uit in de fotografie. De komst van de digitale fotografie biedt voor hem extra kansen en mogelijkheden om zijn creativiteit te vergroten.

Tijs is lid van de Fotoclub Berkelland. Zijn mentor van de fotoclub heeft hem aangespoord om eens foto’s te gaan maken vanuit een andere invalshoek. De afgelopen maanden is Tijs de Groot er diverse keren op uitgetrokken om heren uit de Needse gemeenschap inclusief de buurtschappen Noordijk, Rietmolen en Lochuizen op de gevoelige plaat vast te leggen.

De opdracht die Tijs zichzelf heeft gegeven was het fotograferen van mannen in ons dorp met een karakteristieke “kop”. Zo is het idee geboren voor deze unieke tentoonstelling en verder ontwikkeld. In samenwerking met Historische Kring Neede is het werk van Tijs te bewonderen in de Oale Smederieje. En we kunnen alvast verklappen dat dit met glans is gelukt. Met als resultaat 30 prachtige zwart/wit portretten van heren.

Van zaterdag 20 februari tot en met zaterdag 16 april 2016 is de expositie Kearls ! te bekijken. De openingstijden van de Oale Smederieje zijn op woensdag van 14.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 – 16.30 uur. Op zaterdag 20 februari is Tijs aanwezig in de smederij.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Nieuwe expositie open in Neede: Kearls!”

  1. so dom en goa moar an

    men vraagt zich in neede nu al af wie die 29 dis-siepeln’ zijn die naast zwarver gait hangen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven