Berkelland zoekt een nieuwe directeur

BORCULO – De gemeente Berkelland gaat op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. Het college van burgemeester en wethouders heeft eerder uitgesproken op termijn (in 2018) één eindverantwoordelijke voor de gemeentelijke organisatie te willen, in plaats van de huidige duobaan. De twee huidige directeuren, mevrouw J. Wildeman en mevrouw J. Harmsen, hebben geen ambitie voor die eenhoofdige eindverantwoordelijkheid. Bovendien heeft mevrouw Wildeman aangegeven eerder te willen stoppen als gemeentesecretaris/algemeen directeur. Dit is voor B&W de gelegenheid om op zoek te gaan naar een nieuwe directeur, die straks alleen eindverantwoordelijk kan zijn.

Het gaat erom de persoon te vinden die het beste past bij de ontwikkeling van de gemeente Berkelland (zowel organisatorisch als bestuurlijk); een strategisch adviseur voor het college én een leider van de gemeentelijke organisatie.

Om persoonlijke redenen wil de huidige gemeentesecretaris, mevrouw Wildeman, haar functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur neerleggen. Haar doel is om uiterlijk over ongeveer zes maanden een andere functie buiten of binnen de gemeentelijke organisatie te vinden. Daardoor is er een vacature voor gemeentesecretaris/algemeen directeur.

B&W willen voortvarend aan de slag met het zoeken van een nieuwe gemeentesecretaris/ algemeen directeur. De nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur kan na de zomer van 2016 aan de slag. De directie (duo Wildeman en Harmsen) blijft en houdt de huidige verantwoordelijkheden, totdat de nieuwe gemeentesecretaris er is. Mevrouw Harmsen blijft tot uiterlijk 2018 algemeen directeur, samen met de nieuwe gemeentesecretaris. Tegen die tijd is de gemeentelijke organisatie zelfsturend genoeg om te kunnen volstaan met één eindverantwoordelijke.

Voor de zoektocht van mevrouw Wildeman heeft de directie de onderlinge taakverdeling aangepast. De rol van gemeentesecretaris wordt nu formeel bij mevrouw Harmsen neergelegd, totdat de nieuwe gemeentesecretaris is benoemd.

Het proces van werving en selectie (vanaf het bepalen van het profiel tot en met het vinden van een kandidaat) wordt begeleid door een extern bureau. Aan drie bureaus wordt gevraagd hiervoor offerte uit te brengen.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Berkelland zoekt een nieuwe directeur”

  1. zoek een kandidaat die tussen de mensen staat,en niet zo,n bullebak die over lijken gaat.
    goed kontakt met het personeel resulteert in betere werkprestaties,je moet iets voor elkaar over hebben.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven