Sluiting huisartsenpost roept vragen op

BORCULO – Paul Knuvers (GroenLinks) richting B&W: Vanmorgen konden we via de lokale kranten kennis nemen van het besluit om de (satteliet) huisartsenpost in Borculo te sluiten. Daarmee verliest Berkelland andermaal een voorziening. Uit eigen ervaring en verhalen van inwoners weet ik dat snelle medische consultatie en hulp cruciaal kan zijn. Een vervoer naar een huisartsenpost 25 – 30 km. verder zal dit niet bevorderen, in tegendeel. Ik zet dan ook grote vraagtekens bij de noodzaak en urgentie van de datum 1 april om de post te sluiten. Omdat ook de gemeente een taak heeft op het gebied van de basisgezondheidszorg heb ik dan ook enkele vragen.

Vraag: Is het college vooraf geconsulteerd of betrokken geweest bij het voornemen om de post in Borculo te sluiten? Zo ja kunt u mij dan nader over deze contacten, argumentaties e.d. informeren. En zo ja: waarom is de gemeenteraad daarover dan niet geïnformeerd?

Vraag: Bij geen consultatie en overleg vooraf: deelt u mijn mening dat het gemeentebestuur betrokken hoort te worden bij het voornemen tot sluiting, al was het maar uit het oogpunt van goede samenwerking in de Achterhoek tussen overheden, organisaties en ondernemers?

Vraag: Deelt u mijn mening dat het gewenst is om u, in het belang van de gezondheidszorg van de inwoners, in te zetten voor het open houden van de huisartsenpost in Borculo? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wat gaat u hiervoor doen?

Eerdere bericht: Satellietpost in Borculo gaat sluiten

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Sluiting huisartsenpost roept vragen op”

  1. Het onverkoopbare Villa Smits in Eibergen wordt zeer binnenkort ingericht als huisartsenpost. Het onverkoopbare pand krijgt zo alsnog een gemeenschappelijke bestemming.
    Ook wordt de gemeente balie hersteld tot het aanvragen en afhalen van reguliere documenten zoals I.D, paspoort en rijbewijzen. Dit kan alleen voor enkele uren op dinsdag en vrijdag . Vanaf wanneer en de exacte tijden worden via Berkel-Bericht bekend gemaakt.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven