Kermis in Eibergen staat voor de deur

EIBERGEN – Stichting Draaimolen laat het volgende weten: Op 15 april is het weer zover; de voorjaarskermis van Eibergen. Vanaf vrijdagmiddag tot en met maandagavond 18 april gaat het spektakel weer los. Dit jaar heeft de Stichting Draaimolen, de stichting die de gehele organisatie van de Kermis in Eibergen verzorgt, een andere exploitant in de arm genomen. Kermisexploitant Sterrenberg neemt dit jaar de planning van alle attracties op zich en wil niemand teleurstellen.

De Stichting heeft in samenspraak met de buren de kermistent een stuk verder naar achteren geplaatst waardoor er op de oude plek van de tent ruimte is voor nog meer attracties. Een nieuwe tent en andere aankleding moeten zorgen voor een nog gezelliger sfeertje. “Het formaat van de kermis in een dorp als Eibergen, en dan twee keer per jaar, is eigenlijk overal ondenkbaar. Maar met een uitbreiding van de attracties kunnen we niet achterblijven met het programma”, vertelt Niek Boevink, voorzitter van de Stichting Draaimolen.

Op vrijdagmiddag wordt er om 17 uur afgetrapt met de bedrijvenborrel die rond 20 uur overgaat op VOLOP VRIJDAG, een ouderwets gezellige avond voor jong & oud begeleid door feestband Fantastisch. Voor de jeugd openen we om 19 uur met bekend levensecht animatiefiguur op het kermisterrein en voor de etherpiraten starten we vanaf 19 uur met de kermis marathonuitzending vanaf de locatie Holterhoek die vervolgens non-stop te horen is op de FM band. Tijdens de zaterdag is er voor ieder wat wils.

Om 15:00 uur begint het programma met een optreden van theatergroep Klimop voor de basisschool scholieren. Aanvullend start om 16:30 de eerste Eibergen Got Talent, met lokale deelnemers t/m 15 jaar. Vanaf 20:30 uur gaat de tent open voor de 90’s party, die laatste jaren een topavond is met bekende DJ’s uit binnen- en buitenland. Dit jaar met drie bekende artiesten, twee DJ’s direct in het begin en één als afsluiter. Om 21 uur beginnen we met DJ Jurgen vs DJ José bekend van onder andere Better of Alone, Higher & Higher en Turn the Lights Off. Om 23 uur begint Critical Mass met draaien, ook bekend uit de jaren 90 met iets stevigere nummers zoals Burning Love.

Op zondag begint het volledige programma om 12 uur. In en rondom het centrum starten we met de warenmarkt en in de tent begint de finale van de piratenbattle. Verschillende horecagelegenheden hebben een uitgebreid programma, zie het volledige programma op de website www.stichtingdraaimolen.nl. “Op de maandag hebben we de I Love Monday weten uit te breiden.

We beginnen om 13 uur en DJ The Unexplained zal als één van de eersten draaien. Als afsluiter hebben DJ Rob kunnen vastleggen. Hij is bekend van onder andere de grote Thunderdomeparty’s waar hij meer dan 10 keer draaide.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Kermis in Eibergen staat voor de deur”

  1. Nou dat stukje van in samenspraak met de buren kan je wel weg halen.. de tent staat midden voor mn deur… en ik wist van niks… vanmorgen hoop herrie om 6 uur…. Niks geen overleg, of even van te voren laten weten… Hoop dat ik nog beetje fatsoenlijk bij mn deur kan de komende dagen…
    Jammer..
    Maar verder iedereen veel plezier!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven