Programma Eibergs theater is klaar

Bökkers, foto PR Openluchttheater Eibergen, Tijmen HolkelEIBERGEN – Met een gratis openingsavond door Soulkey en The SPaX op 14 mei, Het Ongekend Goed Festival, het Achterhoeks Streekfestival, Festival Op (De) Maat en afsluitingsconcert op zondagmiddag 18 september door Mojo Man heeft Openluchttheater Eibergen de programmering 2016 rond. Eerder werd al bekend dat onder meer Typhoon (20 mei), Van Velzen (17 juni) en Douwe Bob (9 september) naar Eibergen komen. Zaterdag 14 mei wordt het seizoen geopend door de soul/funk formatie Soulkey. In het voorprogramma speelt het energieke bluesrock trio The SPaX. Het jaarlijkse Ongekend Goed Festival (18 juni) is een treffen met de meest getalenteerde popbands, deejays en singer-songwriters uit de regio. Festival Op (De) Maat (3 september) is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking.

Het seizoen wordt zondagmiddag 18 september afgesloten door Mojo Man. ‘’Een negen koppige band die funk, blues, soul en pop combineert tot een zeer swingend optreden. De entree is 10 euro, maar donateurs hebben gratis toegang”, aldus Hoofd Programmering Ida Meerdink.

De tweede editie van het Achterhoeks Streekfestival is op zondag 17 juli. Vorig jaar met 50 deelnemers en 2.500 bezoekers, ondanks de vele regenbuien, een groot succes. ‘’We zitten nu op 70 deelnemers en gaan het festivalterrein uitbreiden met een nieuw thematerrein ‘Oaver de Grenze’. Dit komt op de Nieuwe Maat en biedt ‘Achterhoek overschrijdende’ activiteiten, zoals een tapasweide (Indisch, Italiaans) en een intiem podium met wereldmuziek.’’

In het theater en de Oude Maat staan tientallen standhouders, er zijn tal van gratis activiteiten voor de kinderen en vele optredens door onder meer Bökkers, Balkanarie en een roofvogel demonstratieshow. Het openluchttheater verwacht minimaal 3.500 bezoekers. Het wordt de grootste eigen productie ooit die het theater organiseert.

Een uitgebreid programma-overzicht is te vinden op de website van het openluchttheater (www.openluchttheatereibergen.nl). Ook kunnen via de website online tickets worden gekocht. Met uitzondering van het gastcollege met astronaut André Kuipers zijn er momenteel voor alle evenementen nog kaarten beschikbaar.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Programma Eibergs theater is klaar”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven