Zeepkistenrace tussen Eibergen en Neede

EIBERGEN – Het Assink Lyceum locatie bovenbouw vmbo aan de Prins Berhardstraat in Eibergen gaat t/m 3 juni het Ketelhuis op de Bleek benutten als zeepkistenfabriek. Leerlingen van de derde klas Theoretische Leerweg, bouwen daar onder eigen bedachte merknamen en designs meerdere zeepkisten voor een zeepkistenrace. Deze race zal op 3 juni van 10.00 uur t/m 15.00 uur gehouden worden tussen Eibergen en Neede. Het startpunt is de Prins Bernhardstraat en de finish is aan de parallelweg te Neede bij het nieuwe onderwijsplein.

De dag markeert een feestelijke overgang voor de huidige derde klassen naar hun nieuwe school. Het is de enige groep, die lessen op twee locaties volgen. Begonnen zijn deze leerlingen aan de Prins Bernardstraat en hun diploma gaan ze behalen op het onderwijsplein.

Op vrijdag 22 april wordt van 12.00 t/m 15.30 in de zeepkistenfabriek begonnen met de assemblage van de zeepkisten. Leerlingen werken dan aan hun zeepkisten onder begeleiding van docenten van het Assink Lyceum en een beeldend kunstenaar.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Zeepkistenrace tussen Eibergen en Neede”

  1. Moeten ze nogal een hoge toren als start bouwen. Want de afstand is wel erg lang voor een niet aangedreven voertuig. Anders is de benaming zeepkist niet van toepassing 😉

  2. Zal de buurt blij mee zijn zag ze afgelopen vrijdag al bezig met pallets ontvreemden en de winkel wagentjes van de Jumbo werden er al heen gesleept.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven