Groot internationaal touwtrektoernooi!

Aankondiging ToernooiEIBERGEN – Touwtrekkersvereniging (TTV) Eibergen bestaat 45 jaar. In de touwtrekwereld is het gebruikelijk om dan een groot touwtrektoernooi te organiseren. Het internationale toernooi dat TTV Eibergen ter gelegenheid van haar jubileum organiseert op 14 en 15 mei aanstaande, zal een prachtig evenement gaan worden. Het toernooi vindt plaats op eigen terrein aan ’t Wievenveld te Eibergen. Dit terrein is gelegen langs de Haaksbergseweg N18. Mede doordat TTV Eibergen al jaren een toonaangevende vereniging is in de touwtreksport is het gelukt om een groot deelnemersveld te bemachtigen. Naast teams uit Nederland kan de TTV ook vele ploegen uit het buitenland verwelkomen. Teams uit Ierland, Zweden, Baskenland, Zwitserland, Letland, Duitsland, België en zelfs Kameroen komen naar Eibergen. Inmiddels hebben zich al 84 teams aangemeld waaronder wereldtoppers als Engelberg (ZWI), Goldscheuer (DLD), G&B (IRL), Wallby (ZWE) en Goiherri (SPA).

De eerste teams zullen op vrijdag 13 mei aankomen in Eibergen. Op zaterdag 14 begint het touwtrek toernooi in de ochtend met de heren 600 kg, dames 520 kg en in de middag heren 680 kg en de jeugd onder 18 jaar. Op zondag 15 mei staat op het programma: mixklasse 600 kg (mix van 4 heren en 4 dames), jeugd onder 23 jaar en in de middag heren 720 kg en de koningsklasse van het touwtrekken 640 kg. Op maandag 16 mei zullen de teams Eibergen weer gaan verlaten.

Met steun vanuit ondernemend Berkelland (met hoofdsponsor Countus), vele vrijwilligers en een grote lijst met aangemelde top ploegen kan dit toernooi tot een groot succes worden gemaakt. Centraal bij het toernooi staat uiteraard het touwtrekken, al wordt er ruimschoots aandacht besteedt aan de nodige randvoorwaarden om het tot een gezellig evenement te maken. Er wordt plaats gemaakt voor een grote tent, eetgelegenheid, dug-outs voor de ploegen, kids corner, VIP locatie en dergelijke.

Ook zal de Oldtimerclub Eibergen in het betreffende weekend aanwezig zijn om bezoekers van het Countus Internationaal Touwtrektoernooi een extra beleving te bieden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven