Proef met ophangsysteem plastic zakken

BORCULO – De gemeente Berkelland gaat een proef doen met een ophangsysteem voor plastic zakken. Op dit moment worden de volle plastic zakken met plastic, metaal (blikjes) en drankenkartons langs de weg gelegd. Bekend is dat deze situatie niet altijd ideaal is. Wethouder Joke Pot, portefeuillehouder Afval, wil met deze pilot bekijken of dit ophangsysteem gevaarlijke situaties voorkomt. Het is bekend dat het huidige systeem voor problemen kan zorgen doordat de zakken kapot worden gemaakt door dieren, ongedierte of menselijke handelingen. Soms ook waaien de zakken weg. Daardoor ontstaan er gevaarlijke situaties voor weggebruikers.

Kroonring om openbare lantaarnpalen
Een oplossing is de kroonring. De kroonring wordt aan openbare lantaarnpalen bevestigd. Aan deze ringen kunnen bewoners de zakken met plastic afval hangen. Op die manier wordt voorkomen dat de zakken de straat op waaien. Wij willen weten of een dergelijk ophangsysteem een goede oplossing is. Om die reden nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze pilot.

Met minimaal 5 buren meedoen
Om zo veel mogelijk ervaring op te doen is het belangrijk dat u met minimaal 5 buren meedoet en de plastic inzamelzakken ook aan deze kroonring ophangt. Voor de aanvraag moet u naam, adres en telefoonnummer en het nummer van lichtmast (of de locatie) vermelden. Het kost u niks. Wij plaatsen de kroonring en onze afvalinzamelaar, de firma Ter Horst haalt de volle plastic zakken gewoon op.

Doet u mee? Aanmelden kan via onze website
Digitaal aanmelden kan op onze website www.gemeenteberkelland.nl > aanvragen kroonring. Uw aanmelding is nodig om te weten hoeveel kroonringen wij moeten bestellen.

Plan van aanpak zwerfafval
Deze pilot is onderdeel van de aanpak zwerfafval. Voor de uitvoering krijgen wij vanuit het Afvalfonds een financiële bijdrage..

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Proef met ophangsysteem plastic zakken”

 1. eibergenaar

  Als je alle bewoners nou gaat voorzien van een container
  voor plastic afval is volgens mij goedkoper als zo.n kroonkring om een lantaarn paal. En in zon container vaak met oranje deksel kan ook nog meer plastic in dan in die zakken. en zo.n container waait niet weg geen overlast van dieren die zakken kapot vreten. Ik stel voor om per 1 januari 2017 over te gaan op containers ipv zo.n pilot met een kroonring om een lantaarnpaal dat wordt toch niet wat mensen hebben nou eenmaal een hekel om te lopen met hun afval!!!!!!!!!

 2. Dennis smits

  Dit is een goed idee en beten dan er nog een container erbij

  En in mijn ogen ook goedkoper

  Ik zeg doen

 3. Misschien een goed initiatief. maar er blijfen vraagtekens . b.v. is dit niet gevaarlijk voor kinderen die op de stoep spelen . zitten daar haken enz.

 4. g.h.wormgoor

  al weer een container bij huis en sommige mensen hebben al zo weinig ruimte voor het plaatsen van een container.

 5. Bewoners aan de Wihelminastraat in Neede City hebben dit zelf al bedacht. Daar hangen de zakken aan de boomsteunen !!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven