Buitengebied Berkelland krijgt glasvezel

EIBERGEN – Het buitengebied van Berkelland krijgt glasvezel! 57,9 % van de inwoners heeft zich aangemeld voor een abonnement. Minimaal 50 % deelname was nodig om glasvezel te kunnen aanleggen. Pas de laatste twee weken nam het aantal aanmeldingen flink toe, veel mensen stelden het besluit uit tot het laatste moment. Hierdoor was het lang spannend of het benodigde aantal aanmeldingen gehaald zou worden.

CIF is blij met de interesse voor glasvezel op het platteland van Berkelland. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf licht toe: “In Berkelland kwamen de aanmeldingen pas de laatste weken goed op gang. Dit zien we vaker in gebieden waar wij een inschrijfperiode hanteren. Inwoners willen zich goed oriënteren en beslissen pas op het laatste moment. Het is daarom spannend geweest of we de 50% zouden halen. Wij zijn dan ook heel blij dat het gelukt is en we de voorbereidingen met betrekking tot de aanleg kunnen opstarten.”

“Blij voor de inwoners van ons buitengebied”
Wethouder Han Boer is trots op de inwoners van Berkelland. “Nou, wat was het spannend! Ik ben erg blij dat we glasvezel krijgen, het is zo goed voor de inwoners en bedrijven in onze gemeente. En wat ben ik trots op de ambassadeurs en de dorpsraden, die hebben veel georganiseerd voor hun buurtgenoten. Ook de lokale verkopers hebben hun best gedaan om de 50% te halen. We hebben het echt samen gedaan, wat een enthousiasme! De inwoners hebben zich goed gerealiseerd dat het nu of nooit was voor Berkelland. Ze mogen trots zijn op zichzelf.”

Start werkzaamheden
Na de vakantie start de aannemer GNT (Glasvezel Net Twente: een samenwerking tussen de aannemers BAM Infra Telecom B.V. en Van Gelder Telecom B.V.) met de werkzaamheden. Zo komt de aannemer bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. De verwachting is dat medio 2017 de aanleg in de gemeente gereed zal zijn. Alle inwoners ontvangen hierover binnenkort meer informatie.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

 

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Buitengebied Berkelland krijgt glasvezel”

  1. kan er straks nog wel verkeer door berkelland , N18 en N315 aanleggen en gelijktijdig het hele buitengebied kabels leggen !!!

  2. je kunt mij glasvezelkabeltje wel gebruiken doe er toch niks mee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven