Leerlingen presenteren in Zoutmuseum

NEEDE – Het Zoutmuseum in Delden gaf dinsdagavond 5 juli gastvrij onderdak aan een groep van 14 leerlingen van het Assink college, locatie Neede. Deze leerlingen uit verschillende leerjaren van het VWO hadden het Zoutmuseum gekozen om daar de onderwerpen over zout, die zij in de afgelopen maanden hebben voorbereid, te presenteren. Het aandachtige gehoor, ouders, docenten, familie, vrijwilligers van het Zoutmuseum, was verrast over de hoge kwaliteit van de presentaties.

Op verschillende plekken in het museum presenteerden de leerlingen voor kleine groepjes belangstellenden hun onderwerp: samen, met zijn drieën en een enkel item alleen. De meeste onderwerpen hadden vanzelfsprekend te maken met zout: ‘Zout in het menselijk lichaam’ of ‘Kun je verslaafd raken aan zout?’, ‘Welke proefjes kun je zelf doen met zout?’ Dit zijn zomaar enkele onderwerpen uit een aantal presentaties die zij hielden.

en bezoek aan het Zoutmuseum in april om zich daar te oriënteren over het onderwerp zout leidde tot een intense voorbereiding voor deze avond. Hun voordrachten beperkten zich niet tot zout alleen. Onderwerpen als ‘De invloed van muziek op je hersenen en je lichaam’, ‘De energiezuinige auto’, ‘De emigratie van Nederlanders naar Canada’ werden met enthousiasme gebracht. Drie leerlingen hadden meegedaan aan INESPO (Internatioanle Duurzaamheids Olympiade) en daar hebben zij hun eigen ‘Rainwater Destroying System’ gepresenteerd.

Het Zoutmuseum verleende graag zijn medewerking aan dit initiatief van het Assink college en het museum hoopt, bij monde van voorzitter Albert Bouwmeester, dat dit evenement een vervolg krijgt. Educatie is immers een belangrijke factor in het beleid van musea.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Leerlingen presenteren in Zoutmuseum”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven